Σήμερα στην Αγία Πετρούπουλη ο τελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών Γερμανία-Χιλή




 

Η Γερμανία αντιμετωπίζει αύριο βράδι (21:00) την Χιλή στην Αγία Περούπολη, στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών 2017, έχοντας την αίσθηση ότι έχει κερδίσει ήδη το τουρνουά, εξαιτίας της εξαιρετικής παρουσίας της δεύτερης ομάδας, που προσφέρει μεγάλες προοπτικές για την υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλο το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός Γιοακίμ Λεβ, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι οπαδός του τουρνουά οκτώ ομάδων, που λειτουργεί ως πρόβα για το Μουντιάλ του επόμενου έτους και επέλεξε να αναπαύσει πολλούς παίκτες του, πρώτης επιλογής.

Μεταξύ αυτών που λείπουν είναι οι Ματς Χούμελς, Ζερόμ Μπόατεγκ, Τόνι Κροος, Σάμι Κεντίρα, Μανουέλ Νόιερ και ο Μάρκους Ρόις, αφούο Λεβ επέλεξε μια ομάδα αποτελούμενη από νέους αισιόδοξους που θα ήθελαν να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στο τουρνουά το 2018. Ωστόσο τελικά ο Λεβν πήρε περισσότερα από όσα ζητούσε.

Ενώ ένας τίτλος εναντίον της Χιλής, πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής, ο οποίος θα είναι ο πρώτος στην Γερμανία στον διαγωνισμό, θα είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτος, ο Λεβ ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διατήρηση του ομαδικού πνεύματος πριν από την αναμέτρηση στην Αγία Πετρούπολη.

«Οι παίκτες διασκεδάζουν, πεινούν για επιτυχία», δήλωσε ο Λεβ στους δημοσιογράφους. «Μπορείτε πραγματικά να το αισθανθείτε αυτό. Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι η δημιουργία μιας ομάδας εδώ». Είναι αυτό το ομαδικό πνεύμα που έχει η Γερμανία σε αυτό το τουρνουά , με επιλογές του Λεβ παικτών που δεν είχαν παίξει ποτέ πριν.

«Η Χιλή είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος σε αυτό το τουρνουά, τους γνωρίζουμε αρκετά καλά και περιμέναμε να πάνε για τον τελικό», πρόσθεσε ο Λεβ, με την Γερμανία να έρχεται ισόπαλη 1-1 με τη Χιλή στο ματς των ομίλων. «Θα προσπαθήσουν το καλύτερο, καθώς έρχονται στο τέλος της σεζόν τους, και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε ότι οι Χιλιανοί είναι ευέλικτοι στο παιχνίδι τους και ότι ακολουθούν να έχουν το δικό τους στυλ εδώ και πολλά χρόνια, μια πολύ καλή και θετική εξέλιξη».

Η σκληρή Χιλή θα επιδιώξει και πάλι να αμφισβητήσει τη Γερμανία στην κατοχή της μπάλας. Έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες στον ημιτελικό κατά της Πορτογαλίας προτού αποκλείσει στα πέναλτι τους πρωταθλητές Ευρώπης για να φτάσει στον τρίτο τελικό της σε τρία χρόνια μετά τις επιτυχίες της Copa America το 2015 και το 2016.

«Είμαστε από μια χώρα που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους καταστάσεις», δήλωσε ο αρχηγός Κλαούντιο Μπράβο για τον αυριανό τελικό. «Έτσι, παίζοντας ποδόσφαιρο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τους ανθρώπους μας ευτυχείς ώστε να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Αυτό είναι το πιο όμορφο από όλα», πρόσθεσε ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς.

Νωρίτερα στη Μόσχα(15:00), στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει το Μεξικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: