Σφοδρή επίθεση Ν.Δ. στον Τσίπρα για τα sms που αντάλλαξε με τον Βαρουφάκη στις 11 Μαΐου 2015




To γάντι στον Αλέξη Τσίπρα ρίχνει η Νέα Δημοκρατία καλώντας τον να απαντήσει σχετικά με «τα πραγματικά του σχέδια και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε», μετά τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ τονίζει πως «τα 7 sms των κ. κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια».

Σύμφωνα με τη ΝΔ «οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία» και οι πολίτες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πρέπει να μάθουν την αλήθεια.

«Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το “τάιμ άουτ” που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΦΕΛΗ ΛΥΓΕΡΟΥ;
Τις δικές του απαντήσεις στον πρωθυπουργό δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τον κατηγορεί για λογική ασυνέπεια: «Δεν μπορείς ταυτόχρονα να λες ότι ο Βαρουφάκης κατέθεσε ένα σχέδιο που ήταν κακό, αλλά ο ίδιος ήταν η σωστή επιλογή. Αποφάσισε…».

Για τη σημερινή «επιτυχία της κυβέρνησης» με την επιστροφή στις αγορές ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «όταν τον Απρίλιο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά εξέδιδε ένα ομόλογο και είχαμε τυμπανοκρουσίες, εγώ εξηγούσα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως οι επενδυτές είχαν πειστεί να αγοράσουν ομόλογα βαθιά πτωχευμένου κράτους και εκείνη η έκδοση ήταν μια κίνηση που καθιστούσε ακόμα λιγότερο βιώσιμο το χρέος μας. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι γιορτάζουν την έξοδο στις αγορές με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιούσαν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας».

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που περιέχει το βιβλίο-μαρτυρία του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» για το δραματικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποσπάσματα που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν μόνο απροετοίμαστος για το σκληρό -και ενίοτε βρώμικο- παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, απολύτως ενήμερος για τα εναλλακτικά σχέδια και το σοβαρό ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμφανίζεται εντελώς ανίκανος να εφαρμόσει μια συνεπή πολιτική.

Οι ανακολουθίες, οι σπασμωδικές αποφάσεις, οι παλινωδίες του, ενθάρρυναν τους πιστωτές να αντιμετωπίσουν τη χώρα με αμείλικτη σκληρότητα, χρησιμοποιώντας τη σαν παράδειγμα προς αποφυγήν. Ως πρωταγωνιστής μιας πολύμηνης τραγωδίας που κατέληξε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτυπώνει στο πλήρες εύρος του ένα κυβερνητικό θέατρο του παραλόγου, το οποίο παίχτηκε μεταξύ Μαξίμου και Δύσης στην πλέον κρίσιμη φάση της Μεταπολίτευσης και, όπως αποδεικνύεται, με ελάχιστα άξιους «ηθοποιούς» επί σκηνής.

“Ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες για τις σχέσεις του με τη Βενεζουέλα”, λέει η ΝΔ

30/07/2017 15:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: