Για προσπάθεια της Τουρκίας για μονιμοποίηση της κατοχής κάνει λόγο το ΔΗΚΟ




“Η πολιτική απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για επιστροφή Μαρωνιτών στα υπό κατοχή χωριά τους, αποτελεί σαφώς, εμφανή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς, ώστε να μονιμοποιηθεί η κατοχή”, τονίζει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωσή του.

“Σε μια ενέργεια να κερδίσει διεθνώς εντυπώσεις μετά το αδιέξοδο στο Κράν Μοντάνα, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη, αυτή την φορά, την επιθυμία των προσφύγων για επιστροφή και εκμετάλλευση των περιουσιών τους, επιχειρεί:

Την αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσα από τη επέκταση και εμβάθυνση της κατοχής.

Την υπόσκαψη της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το διχασμό του προσφυγικού κόσμου”, προσθέτει το Δημοκρατικό Κόμμα.

“Είναι φανερό ότι ενώ η Τουρκία έχει συγκεκριμένη στρατηγική, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, χαμένος στις σελίδες των πρακτικών του δείπνου της 6η Ιουλίου, δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε έχει προετοιμαστεί για ν’ αντιμετωπίσει τις τουρκικές επιδιώξεις.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την αναγκαιότητα εφαρμογής μιας νέας διεκδικητικής στρατηγικής στο Κυπριακό, η οποία θα επιφέρει πραγματικό κόστος στην Τουρκία, θα αποτρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και θα δημιουργεί την προοπτική μιας σωστής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό”, συμπληρώνει το ΔΗΚΟ.

“Στην προγραμματισμένη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, αναμένουμε από τον κ. Αναστασιάδη, την παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων ώστε να αποτραπούν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας. Αναμένουμε επίσης, να συζητηθεί επιτέλους η πρόταση στρατηγικής του Νικόλα Παπαδόπουλου που έχει κατατεθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο”, καταλήγει το Δημοκρατικό Κόμμα.

“Προσπάθεια εδραίωσης των κατοχικών δεδομένων, η απόφαση των κατοχικών αρχών για τα μαρωνίτικα χωριά”

“Καταφανέστατη προσπάθεια εδραίωσης των κατοχικών δεδομένων, αποτελεί η απόφαση των κατοχικών αρχών να επιτρέψουν δήθεν την επιστροφή και εγκατάσταση των μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης.

“Η Τουρκία και το καθεστώς του ψευδοκράτους, επιδιώκουν:

• Να ρίξουν στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, ότι δήθεν προβαίνουν σε κινήσεις στην Κύπρο.

• Να δώσουν την εντύπωση ότι στα κατεχόμενα υπάρχει οντότητα, η οποία μπορεί να διασφαλίσει τη διαβίωση των μαρωνιτών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιεί ότι τα τουρκικά τεχνάσματα θα συνεχιστούν, πιθανώς ακόμα και με την περίπτωση της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων”, προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.

“Καλούμε την κυβέρνηση, αντί να αναλώνεται σε παλινδρομήσεις και σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες για εσωτερική κατανάλωση, να εξετάσει, μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο, τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών προβοκατόρικων ενεργειών”, καταλήγει ο Άθως Αντωνιάδης.

27/07/2017 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: