Παρτιζάν Βελιγραδίου η (πιθανή) αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League




Αντίπαλο με… ιδιατερότητες επιφύλαξε στον Ολυμπιακό η κλήρωση του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League, που έγινε στη Νιόν. Αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη την επόμενη εβδομάδα στην Ποντγκόριτσα, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Παρτιζάν, η οποία επικράτησε 2-0 της Μπουντούτσνοστ στο Βελιγράδι, στο πρώτο παιχνίδι της Β΄ προκριματικής φάσης, και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι, στις 25 ή 26 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», 1 ή 2 Αυγούστου.

Εφόσον η Παρτιζάν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και προκριθεί, θα πρέπει να αναμένονται δύο ματς με μεγάλη ένταση, τουλάχιστον στις εξέδρες. Είναι γνωστή η αδελφοποίηση και οι στενές σχέσεις των οπαδών του Ολυμπιακού με εκείνους του Ερυθρού Αστερα, του «αιώνιου» αντιπάλου της Παρτιζάν στη Σερβία.

Οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου πανηγύρισαν πέρυσι το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, παρότι ολοκλήρωσαν την Α΄ φάση έξι βαθμούς πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα. Πέτυχαν ένα εντυπωσιακό «7 στα 7» στα πλέι-οφ και κατέκτησαν τον τίτλο, τρεις βαθμούς μπροστά από τον μεγάλο αντίπαλό τους, τον οποίο νίκησαν και στον τελικό του κυπέλλου (1-0), φτάνοντας στο νταμπλ.

Μετά τη λήξη της περασμένης σεζόν η Παρτιζάν προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον έμπειρο Μίροσλαβ Τζούκιτς (με θητεία μεταξύ άλλων στη Βαλένθια, αλλά και στην εθνική Σερβίας) να αντικαθιστά τον Μάρκο Νίκολιτς. Από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ξεχωρίζουν ο επιθετικός Ούρος Τζούρτζεβιτς (με θητεία σε Φίτεσε και Παλέρμο), οι Βραζιλιάνοι μέσοι Λεονάρντο και Εβερτον Λουίζ και ο εμβληματικός αρχηγός Σάσα Ιλιτς, που συνεχίζει να αγωνίζεται λίγο πριν συμπληρώσει τα 40 χρόνια του και με περίπου 400 επίσημες συμμετοχές στην Παρτιζάν (έχει περάσει και από τη Λάρισα το 2009, ενώ έχει παίξει επίσης σε Θέλτα και Γαλατάσαραϊ). Στο ρόστερ των πρωταθλητών Σερβίας υπάρχει και ο 22χρονος Μαυροβούνιος Μάρκο Γιάνκοβιτς, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, χωρίς να παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα.

Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

———————–

Ετος ίδρυσης : 1945

Εδρα : «Παρτιζάν»

Χωρητικότητα : 32.710

Χρώματα : Ασπρο-μαύρο

Πρωταθλήματα : 27 (Γιουγκοσλαβία 11, Σερβία/Μαυροβούνιο 8, Σερβία 8)

Κύπελλα : 14 (Γιουγκοσλαβία 5, Σερβία/Μαυροβούνιο 4, Σερβία 5)

Προπονητής : Μίροσλαβ Τζούκιτς

Πρόεδρος : Μίλοραντ Βούτσελιτς

Διεύθυνση Ιντερνετ : http://partizan.rs/

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: