Παραμένει στη θέση του ο Άιντα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ: Διαψεύδει Ακιντζί




Απορρίπτει τα περί αποχώρησης του Έσπεν Μπαρθ Άιντα από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Σιντίκ, κληθείς από το ΚΥΠΕ, να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, πως μάλλον ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα εγκαταλείπει τη θέση του και θα υπάρξει νέος σύμβουλος ανέφερε πως ο Άιντα παραμένει στη θέση του και επικεντρώνεται στην προετοιμασία της ενημέρωσης στην οποία θα προβεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ερωτηθείς αν ο Άιντα έχει εκφράσει πρόθεση να εγκαταλείψει τη θέση του μετά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Σιντίκ απάντησε: “Όχι. Παραμένει στη θέση του».

Υπενθυμίζεται πως ο Άιντα, συνοδευόμενος από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 19 Ιουλίου, ενόψει της προγραμματισμένης για τις 24 Ιουλίου υιοθέτησης του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

08/07/2017 12:14 – ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: