Παραδέχθηκε ότι υποβάλλει προτάσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης: Οδυνηρές εξελίξεις για Κύπρο




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραδέχθηκε πριν από λίγο ότι έφτασε στο χώρο της Διάσκεψης για το Κυπριακό για να υποβάλει προτάσεις ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που προκάλεσε η Τουρκία. 

Με τη δήλωση του, ο Πρόεδρος της Κύπρου επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, ότι ζήτησε εν λευκώ εξουσιοδότηση για να διαπραγματευθεί με τους Τούρκους στα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων, της εκ περιτροπής προεδρίας και άλλα ζωτικά ζητήματα για τους Ελληνοκύπριους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου πόκερ, που αν το χάσει οι συνέπειες για την Κύπρο ίσως να είναι τραγικές.

ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εισερχόμενος στο χώρος διεξαγωγής των εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε:

«Ενόψει του αδιεξόδου που παρατηρείται τις τελευταίες οκτώ μέρες και εις ένδειξη για ακόμη μια φορά της πραγματικής επιθυμίας μας για επίτευξη μιας λύσης που δεν θα εκφεύγει των αρχών, αξιών, αλλά και των παραμέτρων που έχει καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο και των θέσεων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλει, ανέλαβα την πρωτοβουλία να υποβάλουμε προτάσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα.

Αυτό που αναμένω είναι ότι και η άλλη πλευρά θα επιδείξει την ίδια καλή βούληση προκειμένου να προχωρήσουμε ξεπερνώντας αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και εμμονές που έχουν καλλιεργηθεί.

Θα ήθελα, απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό να πω ένα, να κωφεύσουν σε όσα είτε κάποιοι εσκεμμένα κακοβούλως διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, είτε και των άλλων οι οποίοι τείνουν ευύηκοον ους εις όσους καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας.

Με σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίνα φωτός, ακτίνα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: