Ο σεισμός στην Κω ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας της χώρας, λέει το ΚΚΕ




«Μαζί με τη θλίψη για την απώλεια δύο νέων ανθρώπων και τις ευχές για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, χρειάζεται να επισημανθεί ότι ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Κω ανέδειξε με τραγικό τρόπο, για μία ακόμα φορά, τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας της χώρας. Ιδιαίτερα η Κως, με τα παλιά κτίρια του ιστορικού της κέντρου, αποδείχτηκε ανοχύρωτη, ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές στο λιμάνι της και σε άλλες υποδομές», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον σεισμό στην Κω.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα όλα τα επείγοντα μέτρα, όπως:

Άμεση φροντίδα και περίθαλψη των τραυματιών και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που δεν μπορούν ή διστάζουν να μείνουν στα σπίτια τους.

Άμεση και πλήρη αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, του λιμανιού, των οδικών δικτύων κ.ά, καθώς και των λαϊκών κατοικιών και των μικρών επιχειρήσεων.

Αποζημίωση και ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.

Ουσιαστικό έλεγχο καταλληλότητας όλων των κτιρίων, ιδιαιτέρως των δημόσιων υπηρεσιών και των μεγάλων εργασιακών χώρων, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και του πληθυσμού συνολικότερα.
Αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών μνημείων του νησιού.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνει ότι το ΚΚΕ επαναφέρει εκ νέου το αίτημά του να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα.

21/07/2017 13:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: