Ο ΠτΔ δεν σχολιάζει ισχυρισμούς αντιπολίτευσης ενόψει Εθνικού, λέει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποφύγει το σχολιασμό «αντικρουόμενων ισχυρισμών» της αντιπολίτευσης ενόψει Εθνικού Συμβουλίου, όμως δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποκαθιστά την αλήθεια αν συνεχιστούν και μετά τις δύο συνόδους του Σώματος, στις 17 και 18 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί με πολλή ψυχραιμία τους αντικρουόμενους ισχυρισμούς αναφορικά με το αποτέλεσμα της Διάσκεψης για την Κύπρο, μεταξύ των αντιπολιτευομένων δηλαδή του ΑΚΕΛ και του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου», ανέφερε, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιθυμεί να επαναλάβει πως δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε αντιπαράθεση με καμία των πολιτικών δυνάμεων, σεβόμενος τη βασική αρχή ότι αυτή την ώρα θα πρέπει να επικρατήσει η ενότητα.

«Ενδεχόμενη απάντηση θα μπορούσε να ήταν οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που από μόνες τους επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αποφάσεων και των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ενόψει των επικείμενων συνόδων του Εθνικού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποφύγει τον οποιοδήποτε σχολιασμό των όσων για προεκλογικές σκοπιμότητες και μόνο εκφράζουν οι δύο συγκρουόμενες τάσεις της αντιπολίτευσης.

«Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να καταστήσει σαφές ότι, αν μετά τις δύο επικείμενες συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου συνεχίσουν να προβάλλονται διαστρεβλωμένες θέσεις, είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά της αντιπολίτευσης, τότε δεν θα έχει άλλη από την επιλογή να αποκαθιστά την αλήθεια στα όσα αστήρικτα και αβάσιμα λέγονται με τεκμηριωμένες απαντήσεις», είπε.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλεί για άλλη μια φορά το σύνολο της αντιπολίτευσης να αντιληφθεί πως κάτω από τις κρίσιμες συνθήκες δεν επιτρέπεται, αντί της επικράτησης του εθνικού καλού να προέχουν οι προεκλογικές σκοπιμότητες «είτε του όποιου υποψηφίου, είτε όσων ψάχνουν υποψήφιους».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/07/2017 16:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: