Ο κατοχικός ηγέτης ζητά να έρθει ο “μπαμπάς”: Καλό να επιστρέψει στην Ελβετία ο Γκουτέρες




Η άποψη της τουρκικής πλευράς είναι πως είναι καλό να έρθει στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κατά την έξοδό του από τη Διάσκεψη για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθει.

Ο κατοχικός ηγέτης είπε ακόμη ότι η πρόταση της τ/κ  και της τουρκικής πλευράς είναι εντός του πλαισίου που έχει καθοριστεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο κατοχικός ηγέτης στη δήλωσή τους στα τουρκικά είπε, ότι “αυτό που είναι αλήθεια σας το λέω κάθε φορά. Η πραγματικότητα σήμερα είναι αυτή: Η τ/κ πλευρά και η τουρκική κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρξει πλέον μια λύση στην Κύπρο μένοντας μέσα στο πλαίσιο που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, χωρίς να βγαίνουν καθόλου έξω από (το πλαίσιο αυτό), γιατί τέτοιες φωνές πάλι υπάρχουν και έρχονται στα αυτιά μας. Εργασίες θα γίνουν και μετά το μεσημέρι. Είναι καλό να έρθει και ο ΓΓ του ΟΗΕ, αυτή είναι η άποψή μας”. 

Κληθείς να σχολιάσει και την έκκληση των τ/κ πολιτικών κομμάτων να μεταβεί στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι το γνωρίζει, είδε τη δήλωσή τους και θεωρεί ότι είναι σωστή.

Σε ερώτηση ποια είναι η στάση του ΓΓ του ΟΗΕ σε αυτό το αίτημα, ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι “υπάρχει πιθανότητα να έρθει εδώ ο ΓΓ, δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αλλά θα δει σήμερα αύριο και πιθανόν να έρθει”.

Σε ερώτηση εάν θα έρθει υπό τον όρο ότι υπάρχει πρόοδος, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε: “Κατά την άποψή μας είναι καλό να έρθει. Η στάση μας ως τουρκική πλευρά αυτή είναι. Ελπίζουμε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις γι αυτό”.

Ερωτηθείς στα αγγλικά εάν υπήρξε πρόοδος μέχρι τώρα, ο κατοχικός ηγέτης είπε “ας συνεχίσουμε, να δούμε τα αποτελέσματα και μιλάμε”. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι επόμενες μέρες θα είναι παραγωγικές και επανέλαβε αυτό που είπε το πρωί ότι κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: