Ο Αναστασιάδης να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του Άιντα, λέει η ΕΔΕΚ




“Η μεροληπτική στάση του κ. Άιντα υπέρ των τουρκικών θέσεων είχε παρατηρηθεί και επιβεβαιωθεί τόσο κατά την πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης όσο και κατά την πενταμερή του Κραν Μοντάνα.

Είναι επίσης επιβεβαιωμένο πως για την αποτυχία της διάσκεψης έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης ο κ. Άιντα αφού δεν προχώρησε σε καλή προετοιμασία και διαχείριση”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Σημειώνουμε πως για τη μεροληπτική συμπεριφορά του κ. Άιντα αλλά και τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη που ξεστομίζει (χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξη στον Πολίτη, 23/7/2017), μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ανέχεται τις απαράδεκτες ενέργειές του, δίνοντας μάλιστα και την έγκρισή του στην ανάληψη από μέρος του κ. Άιντα επικίνδυνων πρωτοβουλιών, όπως ήταν το περιβόητο «κοινό έγγραφο»”, προσθέτει η ΕΔΕΚ.

“Όπως πολλές φορές διατυπώσαμε, ο κ. Άιντα δεν θεωρείται αξιόπιστος εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Άιντα, θα ζητηθεί η αντικατάστασή του, καθώς επίσης και η αλλαγή του ρόλου του ΟΗΕ που θα πρέπει να προσαρμοστεί στην προώθηση και εφαρμογή των ψηφισμάτων αλλά και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ”, αναφέρει ακόμα η ΕΔΕΚ.

24/07/2017 12:18 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: