Ο Αναστασιάδης δεν έλαβε κανένα μέτρο για Άιντα παρά τις προειδοποιήσεις μας, λέει η ΕΔΕΚ




“Η οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι του εκπροσώπου  του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, κ. Άιντα, μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο στο πλαίσιο της προεκλογικής τακτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ήδη τη στάση και συμπεριφορά του κ. Άιντα λόγω:

της μεροληπτικής στάσης  που τήρησε κατ’ επανάληψη  τα τελευταία δύο χρόνιά

των συνεχών προειδοποιήσεων  που του είχαμε απευθύνει για τη στάση και  συμπεριφορά του”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Μεγάλη είναι και η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ότι ενώ έπρεπε να γνωρίζει τη στάση και συμπεριφορά του κ. Άιντα, απεδέχθη:

μετά το δείπνο της 4ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη να ετοιμάσει το «κοινό έγγραφο» το οποίο στην ουσία κανείς δεν αποδέχθηκε, καθώς επίσης  και

να αποτυπώσει σε έγγραφο στο Κραν Μοντάνα τα ερωτήματα – πλαίσιο τα οποία έθεσε κατά τη διάρκεια του πρώτου δείπνου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ”, προσθέτει η ΕΔΕΚ.

“Η ευθύνη του κ. Αναστασιάδη εστιάζεται και στο ότι δεν έλαβε κανένα μέτρο και επέτρεψε στον κ. Άιντα να οδηγήσει την πλευρά μας σε μία πενταμερή διάσκεψή τόσο στη Γενεύη όσο και στο Κραν Μοντάνα, χωρίς να υπάρξει επαρκής προετοιμασία και χωρίς να εγγυάται ότι θα υπάρχει  στοιχειώδης προϋπόθεση επιτυχίας.

Με αυτή την ευκαιρία όμως, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τον Μάρτιο του 2016 το προεδρικό περιβάλλον λοιδορούσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και αμφισβητούσε την ειλικρίνειά του για την ενημέρωση που προέβη στο κοινό σε σχέση με το τι είχε αποδεχθεί ως συγκλίσεις και συμφωνία στο πλαίσιο των συνομιλιών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”, συμπληρώνει η ΕΔΕΚ.

“Θυμίζουμε πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ υποχρεώθηκε να αναγνώσει μέρος και όχι να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, για να προασπίσει την υπόληψη και την πολιτική του αξιοπιστία, την οποία το προεδρικό αμφισβητούσε.

Τον Μάρτιο του 2017 υπήρξε οργή κα σωρεία αδικαιολόγητων αντιδράσεων από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προεδρικού. Τώρα εν της παπαθκιάς τα ξύλα;”, καταλήγει η ΕΔΕΚ.

25/07/2017 13:57 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: