Νέα πρόκληση: Θα λειτουργήσει παραλία για «υπηκόους» του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο




Αρχές Αυγούστου θα ανοίξει ως «δημόσια», ωστόσο θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται με την επίδειξη ταυτότητας μόνο «υπήκοοι» του ψευδοκράτους και Τούρκοι πολίτες, η παραλία Δερύνειας στην υπό διοίκηση του τουρκικού στρατού, περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν ο «δήμος» Αμμοχώστου και η «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, την ανακοίνωση έκανε χθες σε διάσκεψη Τύπου ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ. Είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξει μέρος της περιφραγμένης περιοχής μετά το 1974 για πολίτες εκτός από στρατιωτικούς, σημειώνουν κάποιες τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ωστόσο ο Ισμαήλ Αρτέρ είπε ότι είχε ξανανοίξει πριν κάποια χρόνια αλλά έκλεισε για διάφορους λόγους και πάλι μετά από λίγο.

Ο Ισμαήλ Αρτέρ ανέφερε πως η παραλία έχει μήκος 240 μέτρα θα έχει 240 κρεβατάκια και ένα μπουφέ για φαγητό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο «δήμος» με τις κατοχικές δυνάμεις, το οποίο θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο, η εν λόγω παραλία θα λειτουργεί από τον «δήμο» μεταξύ 15 Μαΐου και 29 Οκτωβρίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεγχόμενη και θα χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας. Είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε «υπηκόους» του ψευδοκράτους και πολίτες της Τουρκίας.

Ο Ισμαήλ Αρτέρ είπε ότι η Αμμόχωστος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση σε παραλίες με τις «δημόσιες» (χωρίς εισιτήριο) παραλίες να είναι μόνο στις Κλαψίδες και η Σίλβερ (Ασημένια).

Η παραλία της Δερύνειας, όπως ονομάζεται αυτή που θα λειτουργήσει τώρα, είναι εντός της περιοχής που υπάγεται στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε στις 14 Ιουλίου. Οι εργασίες, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθούν σε 15 μέρες και η παραλία θα λειτουργήσει αρχές Αυγούστου.

18/07/2017 13:06 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: