Μικρές οι ζημιές από τον σεισμό, λέει ο Τόσκας: Αποκαθίσταται πλήρως η κανονικότητα




Μικρές είναι οι ζημιές στο νησί, είπε στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο FM» ο Ν. Τόσκας, αναφερόμενος στον σεισμό που έπληξε το πρωί την Κω. 

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στους δύο θανάτους από τον σεισμό και στους τραυματίες και τόνισε πως η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη. Όπως είπε, το λιμάνι έχει λίγες ζημιές, ενώ το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

«Αποκαθίσταται πλήρως η κανονικότητα στο νησί. Δεν υπάρχει καθόλου πανικός» σημείωσε ο κ. Τόσκας. Ήρθαμε στο νησί γιατί εμείς έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα μας, ανέφερε ακόμη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς έως ότου ελεγχθεί καθίσταται προσωρινά ανενεργό. Πρόσθεσε επίσης ότι κάποιοι επιβάτες φορτηγά και δίκυκλα που επιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγισση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κώ στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: