Λάβρος εναντίον του Obamacare ο Τραμπ: Κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να το καταργήσουν




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να καταργήσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, που είχε προωθήσει ο προηγούμενος πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare).

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την απώλεια πλειοψηφικής στήριξης του νομοσχεδίου που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία, ο πρόεδρος Τραμπ, έγραψε:

“Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το Obamacare που καταρρέει τώρα και να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την αρχή. Οι Δημοκρατικοί θ’ ακολουθήσουν!”

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεργαστούν για την ψήφιση οποιουδήποτε νομοσχεδίου που καταργεί το Obamacare, αλλά μπορούν να συνεργαστούν για την βελτίωσή του.

Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την κατάργηση του Obamacare, με διετή περίοδο καθυστέρησης

Ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, δήλωσε ότι μία προσπάθεια για την κατάργηση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) θα τεθεί σε ψηφοφορία “τις επόμενες ημέρες,” ενώ θα γίνει σχετική ανακοίνωση της κατάλληλη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Μακόνελ μία διετή καθυστέρηση στην υλοποίηση κατάργησης του Obamacare θα αποτελέσει μία “σταθερή μεταβατική περίοδο” για ένα νέο πρόγραμμα υγείας.

Έτσι, η πολιτική προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται να μεταβιβάζεται στην προσπάθεια ψήφισης ενός νομοσχεδίου κατάργησης του Obamacare, αλλά με μία διετή περίοδο καθυστέρησης στην εφαρμογή του.

18/07/2017 06:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: