Κατέθεσε για την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14,7 εκ. ευρώ ο Ρονάλντο: Αρνείται τις κατηγορίες




Στο δικαστήριο του Ποθουέλο ντε Αλαρθόν, στην περιοχή της Μαδρίτης, παρουσιάστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, προκειμένου να δώσει κατάθεση για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται.

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ παρέμεινε για περίπου 90 λεπτά στο δικαστήριο και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις στους συγκεντρωμένους δημοσιογραφους, λίγο αργότερα όμως εξέδωσε μία ανακοίνωση, μέσω του γραφείου που τον εκπροσωπεί, στην οποία αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, για φοροδιαφυγή ύψους 14,7 εκατ. ευρώ.

«Οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας γνωρίζουν λεπτομερώς τα εισοδήματά μου, γιατί τα έχουμε καταθέσει. Δεν έχω κρύψει ποτέ τίποτα στις δηλώσεις μου, ούτε είχα ποτέ την παραμικρό πρόθεση να αποφύγω την καταβολή φόρων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρονάλντο και συνεχίζει: «Εκανα πάντα τις δηλώσεις μου οικειοθελώς, γιατί πιστεύω ότι όλοι πρέπει να δηλώνουμε και να πληρώνουμε φόρους ανάλογα με τα εισοδήματά μας. Οσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τι ζητάω από τους συμβούλους μου: να πληρώνουν σωστά, γιατί δεν θέλω να έχω προβλήματα».

Η βασική κατηγορία, την οποία ο Ρονάλντο αρνείται, είναι ότι δημιούργησε εξωχώριες εταιρείες, μέσω της οποίας διαχειριζόταν τα δικαιώματα εικόνας του, αποφεύγοντας έτσι να πληρώνει τους αναλογούντες φόρους στο ισπανικό κράτος. Ανάλογες κατηγορίες έχουν αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος καταδικάστηκε σε (εξαγοράσιμη) ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόϊτερ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: