Υποβιβάστηκε οριστικά ο Ηρακλής: Αντιδράσεις από βουλευτές και παράγοντες, παραιτήσεις…




Οριστικό «τέλος» στις ελπίδες του Ηρακλή για παραμονή στην Super League, έβαλε χθες το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Το αρμόδιο όργανο απέρριψε με ψήφους 5-0 την προσφυγή του «γηραιού» για να ανατραπεί η απόφαση της Super League, σύμφωνα με την οποία ο Ηρακλής -αν και αγωνιστικά εξασφάλισε την παραμονή του- κατέλαβε την προτελευταία θέση στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.

Ανάλογη «τύχη» είχε και η σχετική προσφυγή που είχε καταθέσει ο Αρης, η οποία απερρίφθη με ψήφους 4-1, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως ο Λεβαδειακός θα είναι η ομάδα που θα συμμετάσχει και στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Αντιδράσεις για την καταδικαστική απόφαση από το διαιτητικό δικαστήριο
Από το σύνολο του κόσμου και των ανθρώπων του Ηρακλή, προέρχονται οι πρώτες αντιδράσεις για την καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που υποβιβάζει τελεσίδικα τον Ηρακλή από την Super League.

Ο προπονητής του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου Βαγγέλης Αλεξανδρής έγραψε τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. “Στον Ηρακλή δεν ταιριάζουν τα μοιρολόγια.. ο αγώνας δόθηκε έντιμα μέσα και έξω από τα γήπεδα και κερδήθηκε.. αυτοί που αποφάσισαν τον υποβιβασμό πρέπει να ντρέπονται… Μαθημένοι στα δύσκολα θα επανέλθουμε.. Θα μας σέβεστε!!”.

Ο Βουλευτής Β? Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, για τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Football League έκανε την παρακάτω γραπτή δήλωση:

«Το “έγκλημα” ήταν προμελετημένο και από καιρό προσχεδιασμένο διότι πολύ απλά όλα τριγύρω (υποτίθεται ότι) αλλάζουνε και όλα τα ίδια (δυστυχώς) παραμένουν. Το κατεστημένο νίκησε, η ?παράγκα? επέβαλλε τα ?θέλω? της, η αλήθεια αποσιωπήθηκε βίαια και το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μόλις ολοκληρώθηκε. Για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους, με μια πρωτοφανή και κατάφορα άδικη απόφαση που ασελγεί εις βάρος της λογικής και προπάντων της νομιμότητας. Στην προκειμένη περίπτωση η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά αρνείται να ακούσει ακόμα και τη φωνή της συνείδησής της. Η ηθική δικαίωση του Ηρακλή στα μάτια όλων των Ελλήνων δεν αρκεί, γιατί είναι προφανές ότι ο ιστορικότερος σύλλογος της Μακεδονίας και της Θράκης ενοχλεί όλους εκείνους που έχτισαν πολιτικές καριέρες μιλώντας για δήθεν ?ηθικό πλεονέκτημα?, ?κάθαρση? και ?νομιμότητα?. Λόγια του αέρα ήταν, όπως και όλα τα άλλα που ξεστόμισαν προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Βλέπετε, στην Ελλάδα της διετίας 2015-2017 ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα έλεγαν? Ντροπή και μόνο ντροπή!».

Επίσης ο Αλέξης Αδαμίδης, νομικός και σύμβουλος της ΓΓΑ υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης που έλαβε το Διαιτητικό της ΕΠΟ. Μάλιστα, με μία λιτή του δήλωση ανέφερε:

“Η συνείδηση μου και κυρίως η καρδιά μου επιβάλλει να υποβάλλω την παραίτησή μου. Ο αγώνας συνεχίζεται! Χίλια χρόνια Ηρακλής”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: