Η πρακτική της μετάδοσης ψευδών ειδήσεων βάλλει τη δημοκρατία, λέει η Γεροβασίλη




Την ανάγκη να αντιδράσουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στα fake news, ώστε να προστατευθεί η δεοντολογία και το επάγγελμα τους τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “news 247”, η πρακτική της μετάδοσης ψευδών και προπαγανδιστικών ειδήσεων «βάλλει κατά της Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη», καθώς είναι διαφορετικό ζήτημα η κριτική και διαφορετικό η μετάδοση ψευδών ειδήσεων.

Αφορμή ήταν η αναπαραγωγή από πολλά μέσα -και έγκριτα- όπως είπε, μιας “δήθεν” είδησης από σατυρικό site ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν επίδομα σφραγίδας 50 ευρώ. «’Όλοι οι πρόθυμοι χωρίς να επεξεργαστούν την είδηση, χωρίς να ψάξουν από που προήλθε, χωρίς διασταύρωση έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας ότι στόχος ήταν η κυβέρνηση, το υπουργείο και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως σημείωσε, το πλέον ανησυχητικό ήταν πως, ενώ υπήρξε διάψευση από το υπουργείο και πολλά διαδικτυακά μέσα απέσυραν την “είδηση”, εντούτοις υπήρξαν Μέσα Ενημέρωσης που «θεωρώντας ότι θα μπορούσε η είδηση να γίνει πραγματικότητα συνέχισαν να την δημοσιεύουν μαζί με την διάψευση».

26/07/2017 12:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: