Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων Νεκέρ στο Παρίσι

Η Μελάνια Τραμπ επισκέφτηκε χθες το πρωί μεγάλο νοσοκομείο παίδων στο Παρίσι, λίγο μετά την άφιξή της στη γαλλική πρωτεύουσα όπου συνοδεύει τον σύζυγό της, προσκεκλημένο στη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Το πρόγραμμα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ προβλέπει επίσκεψη το απόγευμα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, συνοδευόμενη από την Μπριζίτ Μακρόν, τη σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας, και βόλτα με ποταμόπλοιο στον Σηκουάνα.

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία φορώντας ένα κατακόκκινο μονόχρωμο ταγιέρ με ζώνη στη μέση και ασορτί γόβες και έχοντας τα μαλλιά μαζεμένα σε σινιόν “μπανάνα” εισήλθε χαμογελώντας στο Νοσοκομείο Παίδων Νεκέρ, 400 κλινών, στο κέντρο του Παρισιού.

Την υποδέχτηκε ο γενικός διευθυντής των δημοσίων νοσηλευτηρίων της περιοχής του Παρισιού Μαρτέν Χιρς, στην αίθουσα που είχε πολύχρωμες καρέκλες, ζωγραφιές των παιδιών και παιχνίδια. Την ώρα που σύστηνε στη Μελάνια Τραμπ διαφόρους επικεφαλής, το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν στους διαδρόμους προσπαθώντας να δει την Πρώτη Κυρία από κοντά.

Στη σύντομη επίσκεψή της, η Μελάνια συνάντησε μικρούς ασθενείς, ορισμένους μέσα στα δωμάτιά τους.

“Καλημέρα, είστε καλά;”, είπε στα γαλλικά και κάθισε κοντά σε έξι παιδιά, ορισμένα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, που έπαιζαν γύρω από ένα χαμηλό τραπέζι γεμάτο παιχνίδια.

Στη συνέχεια μίλησε στα αγγλικά: “Πόσο καιρό είσαι εδώ; Και γυρίζεις αύριο στο σπίτι; Πού μένεις; στο Παρίσι;”. Μετά ενθάρρυνε άλλο παιδί λέγοντας του “καλή τύχη, μείνε δυνατός”, πριν συνομιλήσει με υπευθύνους για τις δραστηριότητες των παιδιών.

Ο Μαρτέν Χιρς που έκανε χρέη διερμηνέα, συζήτησε μαζί της για τον “Μικρό Πρίγκιπα” του Σεντ-Εξιπερί, την ώρα που η Μελάνια ξεφύλλιζε ένα μπλοκ ζωγραφικής με το θέμα αυτό και της πρόσφερε ένα αντίτυπο του βιβλίου λέγοντας ότι δεν μπορεί να φύγει από το Παρίσι χωρίς τον “Μικρό Πρίγκιπα”

“Θα το κρατήσω για να εξασκήσω τα γαλλικά μου”, απάντησε χαμογελώντας. Η γαλλική είναι μια από τις πέντε γλώσσες που μιλά η Μελάνια, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της.

Το βράδυ, το ζεύγος Μακρόν έχει καλέσει το ζεύγος Τραμπ σε δείπνο στο δεύτερο όροφο του Πύργου του ‘Αιφελ, σε εστιατόριο με γαλλική κουζίνα και καταπληκτική θέα, 125 μέτρα πάνω από το έδαφος.

ΑΓ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Be the first to comment on "Η Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων Νεκέρ στο Παρίσι"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*