Η επίσκεψη του Τραμπ στην Πολωνία ενισχύει τη θέση της στην Ε.Ε., τονίζει ο Πολωνός πρωθυπουργός




Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην Πολωνία ενισχύει τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Αντρέι Ντούντα.

Ο Τραμπ έφτασε χθες Τετάρτη στη Βαρσοβία όπου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή του στον ΝΑΤΟ με μια ομιλία και συναντήσεις με τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που βρίσκονται πιο κοντά στη Ρωσία, προτού μεταβεί στο Αμβούργο για τη σύνοδο της G20.

«Είναι η δεύτερη περιοδεία στο εξωτερικό για τον Πρόεδρο Τραμπ και ξεκινά από την Πολωνία. Αυτό δείχνει ότι είμαστε μια χώρα που έχει σημασία και ενισχύει τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας, Αντόνι Μακιέρεβιτς οι ΗΠΑ συμφώνησαν χθες Τετάρτη να πουλήσουν στη χώρα του αντιπυραυλικά συστήματα Partiot.

«Το μνημόνιο υπεγράφη σήμερα το βράδυ βάσει του οποίου η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε να πουλήσει στην Πολωνία πυραύλους Patriot», επεσήμανε ο Μακιέρεβιτς.

06/07/2017 11:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βαρσοβία, Poland

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: