Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάνη Βαρουφάκη σε παλιές ...ευτυχισμένες στιγμές... FILE PHOTO: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Γνώριζαν για το σχέδιό του Τσίπρας, Δραγασάκης, Παππάς υποστηρίζει ο Βαρουφάκης

«Από τον Ιούνιο του 2015 όταν είχε ξεκινήσει εκείνη η ”λασπολογία” ότι προετοίμαζα πραξικόπημα για την έξοδο από την ευρωζώνη τους έλεγα, φωνάξτε με, όπου θέλετε. Κάθε φορά που έχουμε την ”επέτειο” του δημοψηφίσματος η τρόικα εσωτερικού και τα ”μέσα εσωτερικής αποβλάκωσης” με στοχεύουν”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι και στον Γιώργο Αυτιά.

«Σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχα μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο. Έλεγα να μη φοβηθούμε τόσο το Grexit έτσι ώστε να δεχτούμε παράλογα πράγματα». 

Ποιοι γνώριζαν για το σχέδιο

«Είχα κάνει μια σειρά από ομιλίες για το σχέδιο του παράλληλου συστήματος. Όταν παρουσίασα την ιδέα μου, οι αντιδράσεις ήταν θετικές γιατί ήταν ένα καλό σχέδιο που θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει πολλές χώρες. Ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2013 παρουσίασα στο σπίτι του Αλέξη Τσιπρα, Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά το σχέδιο. Τους έκανα μια πλήρη περιγραφή, τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος. Εκείνο το βράδυ μου πρότειναν να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών». 

«Για το παράλληλο σύστημα πληρωμών μιλούσα ένα χρόνο πριν σε δημόσιες ομιλίες μου. Παράλλληλο σύστημα πληρωμών θα έπρεπε να έχει κάθε χώρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Για εμάς παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν να βρούμε δικούς μας τρόπους παροχής πληρωμών».

Υπήρξε καθολική αποδοχή

Σε συνέχεια της συνέντευξης ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε:

«Αφου παρουσίασα το παράλληλο σύστημα πληρωμών δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Υπήρξε μια κοινή αποδοχή. Μου δήλωσαν, μάλιστα, συγκινημένοι από αυτό που άκουσαν». 

Και συνέχισε, λέγοντας: «Όταν η τρόικα μας ”έστησε” στον τοίχο, όμως, τους είπα ότι πρέπει να «τρέξουμε» το παράλληλο σύστημα. Υπήρξε μόνο ένας που με στήριξε».

ΠΗΓΕΣ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΚΑΙ

1 Comment on "Γνώριζαν για το σχέδιό του Τσίπρας, Δραγασάκης, Παππάς υποστηρίζει ο Βαρουφάκης"

  1. Konstantinos Panou | July 16, 2017 at 5:10 PM | Reply

    “Σε καμιά περίπτωση δεν προετοίμαζα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχα μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο. Έλεγα να μη φοβηθούμε τόσο το Grexit έτσι ώστε να δεχτούμε παράλογα πράγματα.”

    Δυό φράσεις, η μία αντίθετη της άλλης, στη σειρά! “Να μη φοβηθούν το Grexit”, “που θα ήταν καταστροφικό σενάριο”, “ώστε να μη δεχτούν παράλογα πράγματα”, αλλά, κατά τα λοιπά, σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζαν έξοδο από το ευρώ.

    Όταν η Αριστερά παίζει κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με τις λέξεις και με τη νοημοσύνη του κόσμου!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*