Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής: Δεν κινδυνεύουν σπίτια




Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες αλλά δεν κινδυνεύουν, αυτή την ώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο με 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων, 13 υδροφόρες, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου Αττικής, διακόπηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα με την αστυνομία, στους εξής δρόμους: α) Από τη λεωφόρο Κρυονερίου και Μαραθωνοδρόμων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Βασιλικά Κτήματα. β) Από την οδό Αγίου Μερκουρίου και λεωφόρου Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το καταφύγιο Κατσιμίδι.

Όπως μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη για θέματα Πολιτική Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, δεν υπάρχει μεγάλη επέκταση της φωτιάς, ενώ το μέτωπο έχει περιοριστεί σε ρηχή χαράδρα. Αν και δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, η ίδια εκτίμησε ότι σύντομα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη από τα εναέρια και επίγεια μέσα, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα.

«Δεν απειλούνται κατοικίες και, παρά την ένταση του ανέμου, η ζημιά που προς το παρόν έχει προκαλέσει η πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση, δεν είναι μεγάλη», σημείωσε η κ. Τσούπρα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολική Αττικής, Πέτρο Φιλίππου.

06/07/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: