«Επιδίωξή μας να γίνουμε η Τράπεζα με τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ελλάδα», λέει ο Μεγάλου




«Επιδίωξή μας να γίνουμε η Τράπεζα με τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα να επιτύχουμε return on assets (απόδοση ενεργητικού) πάνω από 1%, που σημαίνει κέρδη πάνω από 700 εκατ. ευρώ».

Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε συνάντηση στελεχών, κάνοντας αναφορά στο στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας Agenda 2020.

«Είμαστε εύρωστοι κεφαλαιακά και ήδη πάνω από τις εποπτικές απαιτήσεις. Πρέπει να το διατηρήσουμε αυτό, πέρα και πάνω από την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να απεξαρτηθούμε πλήρως από τη χρηματοδότηση του ELA το συντομότερο δυνατό. Να έχουμε πρόσβαση στις αγορές, όπως είχαμε και στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε μια Τράπεζα με κύρος και αξιοπιστία στην ελληνική οικονομία. Ένας φορέας λύσεων, προτάσεων και καινοτομίας. Τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες. Χωρίς γραφειοκρατικές δομές» τόνισε, απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας, ο κ. Μεγάλου.

Αναφερόμενος στο επόμενο εξάμηνο, ο Χρήστος Μεγάλου είπε, ότι ως το τέλος του έτους, στόχος είναι να ανακτήσουμε τις καταθέσεις. «Αυτές που έφυγαν από το τραπεζικό σύστημα και μεταφέρθηκαν είτε σε θυρίδες, είτε στα στρώματα, είτε σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων.

Η πορεία μας στην αντιμετώπιση των NPLs πρέπει να είναι εξαιρετικά εντατική. Ο στόχος μας για το τέλος του έτους είναι μείωση των NPLs κατά περίπου 4 δισ. ευρώ, σε σχέση με το σημερινό μας υπόλοιπο, με ρυθμίσεις, εισπράξεις, αλλά και διαγραφές.

Στο corporate banking η ανάσχεση της δημιουργίας νέων NPLs είναι από τις βασικές προτεραιότητες. Ταυτόχρονα, επιλέγουμε συγκεκριμένους, υγιείς, δυναμικούς, εξωστρεφείς κλάδους και επιχειρήσεις, στις οποίες μπορούμε να δώσουμε νέα δάνεια από εδώ και πέρα» πρόσθεσε.

Γενικότερα τόνισε, ότι στόχος είναι η εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων «και να μειώσουμε τα δάνεια σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, σε μονοψήφιο ποσοστό μεσοπρόθεσμα. Το 15% είναι ο πρώτος στόχος. Σε βάθος χρόνου πρέπει να πάμε σε μονοψήφιο ποσοστό. Ταυτόχρονα, πρέπει να μειώσουμε τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα σε ποσοστό κάτω του 30% από το 55% σήμερα».

Α.Λ , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: