Ενιαίο μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών προωθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες




Σειρά συναντήσεων έχει ξεκινήσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με στόχο τη δημιουργία του ενιαίου μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι αδειοδοτημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνο Μίχαλο και με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Το ενιαίο μητρώο διαμεσολαβητών, που θα είναι διαθέσιμο σε όλους “online”, θα επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να επαληθεύσει με τρόπο αξιόπιστο και ελεγχόμενο ότι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με τον οποίο έρχεται σε επαφή, ενεργεί νόμιμα, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο και διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση ώστε να προσφέρει ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Όπως σημειώνει η ένωση, η νομοθεσία -ευρωπαϊκή και ελληνική- προβλέπει υποχρέωση ύπαρξης γενικού μητρώου για το σύνολο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εγγράφονταν στα επιμέρους επιμελητήρια καθώς η δημιουργία ενός ενιαίου μητρώου διαμεσολαβητών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η ΕΑΕΕ δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν στενά σε τεχνικό και μηχανογραφικό επίπεδο με στόχο το ενιαίο μητρώο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

11/07/2017 10:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: