Εκφραστής και υποστηριχτής των τουρκικών θέσεων ο Άιντα, υπογραμμίζει το ΔΗΚΟ




Σκληρή επίθεση εναντίον του Έσπεν Μπαρθ Άιντα εξαπέλυσε το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), με αφορμή την κάλυψη που προσφέρει στην Τουρκία και τις έμμεσες κατηγορίες εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας.

“Ο κ. Άιντα ενεργεί ως εκφραστής και υποστηριχτής των τουρκικών θέσεων”, τονίζει το ΔΗΚΟ και προσθέτει:

Ο κ. Άιντα πέταξε τη μάσκα του αξιωματούχου του ΟΗΕ και εμφανίστηκε απροκάλυπτα ως μεταφορέας, εκφραστής και υποστηριχτής των τουρκικών θέσεων και ως ο μοχλός πίεσης για επίρριψη των ευθυνών στην Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή πλευρά, για το αδιέξοδο στο Crans Montana.

Ο κ. Άιντα ψεύδεται, για να υποστηρίξει την τουρκική στάση στις διαπραγματεύσεις.

Και παρά το ότι διαψεύδεται από τα γεγονότα, από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και από άλλους που ήταν παρόντες στο δείπνο της 6ης Ιουλίου, επιμένει με απύθμενο θράσος να λέει ψέματα.

Δεν λογαριάζει καν ότι τον διαψεύδει και ο ίδιος ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ξεκάθαρα μίλησε δημόσια για επιμονή στην παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο και για διατήρηση των εγγυήσεων, μετά τη λύση.

Ο κ. Άιντα αυτή τη φορά, δεν πέρασε μόνο τα εσκαμμένα, όπως έπραξε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν και για τις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα είχε αντιδράσει έντονα. Αυτή τη φορά εξαφάνισε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας κα δεν μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με το κυπριακό.

Μεγάλη ευθύνη για τη συμπεριφορά του Άιντα, φέρει ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος άφησε όλες τις πρωτοβουλίες για το κυπριακό στα χέρια του, παρά τις προειδοποιήσεις μας και οι κύριοι Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού.

Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, να κατάλαβαν το λάθος τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: