Δείξτε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Κύπρο, λέει ο Μαυρίδης σε Γιούνκερ και Μογκερίνι




Την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Κύπρο, το οποίο ως μικρό κράτος μέλος παραμένει αφοσιωμένο στις ευρωπαϊκές αξίες αλλά αντιμετωπίζει την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και επιθετικότητα της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), σε παρέμβαση του στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανασκόπηση της Μαλτέζικης Προεδρίας, στο Στρασβούργο, παρουσία του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το γραφείο του Ευρωβουλευτή, στην παρέμβασή του ο Κώστας Μαυρίδης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη προεδρία της Μάλτας, που παρόλο μικρό κράτος, αποδεικνύει ότι μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα. Συνέχισε με αναφορά «σε ένα άλλο μικρό κράτος-μέλος, νησιωτικό όπως και η Μάλτα, το οποίο, αυτή την στιγμή δίνει ένα αγώνα εξ ονόματος της ΕΕ και των αξιών που όλοι μας λέμε ότι τις πιστεύουμε και προσδοκεί στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι σε μια τρίτη χώρα, την Τουρκία».

«Σκεφτείτε να ήταν το δικό σας κράτος υπό κατοχή μιας ξένης χώρας, όπως βρίσκεται η Κύπρος με το ένα τρίτο της υπό την κατοχή της Τουρκίας», είπε προς Γιούνκερ και παρόντες Ευρωβουλευτές ο κ. Μαυρίδης και τόνισε ότι η Κύπρος παραμένει αφοσιωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες και προσδοκεί ότι η ΕΕ θα δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη της σε σχέση με την επιθετική στάση της Τουρκίας. «Αυτό πρέπει να είναι η ΕΕ» συμπλήρωσε.

Παρόμοια παρέμβαση έγινε από τον κ. Μαυρίδη και προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι, στο πλαίσιο συζήτησης στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Όπως σημειώνεται, ο Ευρωβουλευτής συμφωνώντας με μια φράση της κ. Μογκερινί ότι εμείς οι ίδιοι μόνοι μας ως ΕΕ πρέπει να αποφασίζουμε για θέματα ασφάλειας και άμυνας, αναφέρθηκε στις κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και τον σημαντικό ρόλο που έχει να παίξει η ίδια, ως εκπρόσωπος της ΕΕ, στα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να προασπιστεί τα αυτονόητα, την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβώνας.

ΚΥΠΕ – Ηλίας Μαυροκέφαλος – Γαλλία/Στρασβούργο 04/07/2017 17:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: