Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας




Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, 10 οχήματα και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερο του Στρατού.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ‘Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελαφρού αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας που χάθηκε από το ραντάρ αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Τυρνάβου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης σημείωσε πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συνεχίζεται σε διάφορα σημεία στις περιοχές Πλατανούλια και Δένδρα της επαρχίας Τυρνάβου, όπως επίσης και στην περιοχή της Τερψιθέας.

Σημειώνεται πως λόγω του μικρού μεγέθους του αεροσκάφους, αλλά και λόγω του σκότους, υπάρχουν δυσκολίες στην επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πληρώματος.

27/07/2017 01:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ηλ. Σκυλλάκου
Λάρισα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: