Διαπράττονται αλλεπάλληλα λάθη από την κυβέρνηση στο θέμα της Αμμοχώστου, λέει ο Σιζόπουλος




“Διαπράττονται συστηματικά και αλλεπάλληλα λάθη από κυβερνητικής πλευράς και στο θέμα της πόλης της Αμμοχώστου”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Δυστυχώς με λύπη διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα από κυβερνητικής πλευράς διαπράττονται συστηματικά και αλλεπάλληλα λάθη σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία του εθνικού μας θέματος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών στις δημόσιές του δηλώσεις ανέφερε ότι το θέμα της πόλης της Αμμοχώστου μπορεί να αποτελέσει μέρος των ΜΟΕ”, αναφέρει ακόμα ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Εάν και εφόσον αυτή ήταν η άποψη της κυβέρνησης (παρά το ότι τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Συμφωνία του 1979 άλλα προνοούν για την πόλη της Αμμοχώστου) γιατί δεν φρόντισε η κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα αυτό ως προτεραιότητα:

όταν αποφάσιζε να συζητήσει με το κατοχικό καθεστώς ΜΟΕ και προτού συμφωνήσει σε άλλα μέτρα και στο άνοιγμα οδοφραγμάτων όπως είναι η διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας;”, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

“Το οδόφραγμα της Δερύνειας εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει ακόμα ένα πρόσθετο οικονομικό πρόβλημα στην τουριστική βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου με την μετακίνηση τουριστών από την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο”, καταλήγει ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει την εκδήλωση του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου

“Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει την εκδήλωση του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου”, τονίζει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της.

“Η ΕΔΕΚ υπενθυμίζει ότι ήταν το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο καταψήφισε το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις στις 6 Σεπτεμβρίου το 2014 και ότι είχε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του πλαισίου αφερεγγυότητας”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

“Αν σε αυτή την προσπάθεια της ΕΔΕΚ συνέβαλλαν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, τότε το περιεχόμενο του τελικού νομοσχεδίου για το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα ήταν ακόμα καλύτερο προς όφελος των πολιτών.

Το όψιμο ενδιαφέρον που κάποιοι επιδεικνύουν εκ των υστέρων, πέρα από εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων αποτελεί και προσπάθεια αποποίησης ευθυνών”, προσθέτει η ΕΔΕΚ.

31/07/2017 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: