Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Κω, αποκαθίσταται η κανονικότητα, είπε ο Τόσκας




«Απόλυτα διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κω ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος μετέβη στο νησί λίγες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών, που σημειώθηκε στις 01:32, επισήμανε ότι ήδη «η ζωή και η κανονικότητα στο νησί αποκαθίστανται πλήρως».

«Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποιες ζημιές που έχουν γίνει. Η ευθύνη μας είναι η αποτίμηση των ζημιών και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αποκαθίσταται ήδη η κανονικότητα. Ο κόσμος κινείται χωρίς πανικό. Και οι τουρίστες. Δεν υπάρχει πανικός» διαβεβαίωσε.

Επαφές της Έλενας Κουντουρά με φορείς της Κω

Σε συνεχή επαφή με τους φορείς της Κω βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, προκειμένου να εκτιμηθεί το αποτύπωμα της σεισμικής δραστηριότητας στην τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι είναι οι πρώτοι με τους οποίους ήλθε σε επικοινωνία η κ. Κουντουρά και στο επόμενο διάστημα θα έχει αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις συνέπειες του σεισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα της σεισμικής δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι η τουριστική κίνηση στο νησί γίνεται μέσω των αεροπορικών συνδέσεων σε ποσοστό 90%.

21/07/2017 10:58 – ΑΠΕ-ΜΠΕ – Θεσσαλονίκη, Greece
21/07/2017 10:49 – ΑΠΕ-ΜΠΕ – Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: