Απαράδεκτοι τουρκικοί σχεδιασμοί για την Αμμόχωστο, τονίζει το Κίνημα Αλληλεγγύης




“Ενόψει των επίμονων δημοσιογραφικών πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τις οποίες το κατοχικό καθεστώς προτίθεται να ανοίξει μέρος της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου για χρήση από Τούρκους, Τουρκοκύπριους υπηκόους αλλά και για όσους Ε/κ επιθυμούν να επιστρέψουν στην πόλη τους κάτω από τ/κ διοίκηση, το Κίνημα Αλληλεγγύη δηλώνει τα ακόλουθα:

Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές οι οποίες ευρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το ψήφισμα 550 (1984) και 789 (1992), στις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και τις πρόνοιες των συμφωνιών υψηλού επιπέδου τα οποία προβλέπουν την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύης.

“Καλούμε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Προτρέπουμε το Δήμο Αμμοχώστου και όλα τα οργανωμένα σύνολα της πόλης να αντιδράσουν σύσσωμοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια διευκόλυνσης στην εφαρμογή των απαράδεκτων τουρκικών σχεδιασμών που αποσκοπούν στη δημιουργία νέων τετελεσμένων επί του εδάφους”, προσθέτει το Κίνημα Αλληλεγγύης.

“Εισηγούμαστε την εκ βάθρων αναθεώρηση στις προσπάθειες για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, εξέλιξη η οποία θα αποβεί προς όφελος των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος.
Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή των προνοιών που προβλέπουν την επιστροφή της Αμμοχώστου ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”.

25/07/2017 12:44 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: