Αυξημένη εισπραξιμότητα των εισφορών στον ΕΦΚΑ για το 2017 προέβλεψε ο Πετρόπουλος




Αυξημένη εισπραξιμότητα των εισφορών στον ΕΦΚΑ και καλύτερα αποτελέσματα για το 2017 προέβλεψε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η εισπραξιμότητα από τους μισθωτούς έχει φθάσει στο 96% και στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 70%.

Διέψευσε δημοσίευμα ότι θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένες επιστροφές λόγω αυξημένων υπολογισμών σε 400.000 ασφαλισμένους λέγοντας ότι «δεν στέκει με βάση την κοινή λογική ο αριθμός αυτός».

Τόνισε ότι πλέον με το νέο σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος, ενώ με τη μείωση της ανεργίας έως το 2019 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 470 εκατομμύρια (κύρια και επικουρική ασφάλιση).
Υπογράμμισε πως ήδη η ανεργία μειώνεται -έχει πέσει κατά 4%- ενώ σημείωσε ότι με το νέο σύστημα το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες εισφορές – 158 ευρώ- και το 90% των αγροτών -78 ευρώ.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι «η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει». Υπενθύμισε πως το 2019 η κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει κατά 2% τους συντελεστές φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και κατά 3% για τα νομικά πρόσωπα.

Είπε, τέλος, πως από 3 Αυγούστου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων προς τράπεζες και Δημόσιο.

“Δεν θα επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους”

Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους, προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Ο Τάσος Πετρόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, «γιατί, όταν βάζουμε το 80% από τους ελεύθερους επαγγελματίες και το 90% των αγροτών στην κατώτατη κατηγορία, δεν βγαίνει το 400.000. Οι μισθωτοί δεν άλλαξαν ασφαλιστική αντιμετώπιση. Η εισφορά καταβάλλεται, όπως καταβαλλόταν επί του μισθού τους».

Άρα, όπως εξήγησε, το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο ισχυρίζεται ότι, επειδή ήταν μεγάλη η εισφορά που παρακρατήθηκε, θα δοθεί επιστροφή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Τα νούμερα οδηγούν στη διάψευση αυτού του δημοσιεύματος. Κάθε μέρα αυτό γίνεται και δημιουργούν ένα κλίμα στην κοινωνία που είναι αποτρεπτικό της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι, «αντί να συναινέσουν όλοι στην αλήθεια- όχι στη δική μας προσπάθεια, να λένε τουλάχιστον τα νούμερα, ως έχουν- γίνεται αυτός ο πόλεμος συνεχώς».

06/07/2017 11:51 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece
06/07/2017 12:13 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: