Το Μουσείο Βραβείων Γκράμι θα τιμήσει τον συνθέτη και δισκογραφικό παραγωγό Ντέιβιντ Φόστερ




Το Μουσείο Βραβείων Γκράμι στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ θα τιμήσει τον Καναδό μουσικό, δισκογραφικό παραγωγό, συνθέτη, τραγουδοποιό και ενορχηστρωτή Ντέιβιντ Φόστερ στη διάρκεια του τρίτου ετήσιου γκαλά που διοργανώνει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Στον Ντέβιντ Φόστερ θα απονεμηθεί το Βραβείο Αρχιτέκτονες της Μουσικής σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην τέχνη.

Ο Φόστερ έχει βραβευθεί 16 φορές με Γκράμι, μεταξύ άλλων για τις συνεργασίες του με τη Γουίτνεϊ Χιούστον, τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, τους Earth, Wind & Fire, τον Μάικλ Μπουμπλέ και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τιμήσουμε ένα τόσο ισχυρό ταλέντο και μία προσωπικότητα της μουσικής, όπως ο Ντέιβιντ Φόστερ στην πρώτη μας μεγάλη εκδήλωση από την ενοποίηση του Μουσείου Γκράμι και του Ιδρύματος Γκράμι” δήλωσε ο Σκοτ Γκόλντμαν, ο οποίος πρόσφατα ορίστηκε εκτελεστικός διευθυντής του Μουσείου.

“Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να στρέψουμε τους προβολείς στο επιδραστικό έργο του” σημείωσε.

Τα έσοδα από το γκαλά, που θα πραγματοποιηθεί στο Novo, στο Λος Άντζελες θα διατεθούν για την ενίσχυση των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, τα οποία ενοποιήθηκαν με εκείνα του Ιδρύματος Γκράμι.

Οι δύο οργανισμοί ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τη διαφύλαξη της μουσικής κληρονομιάς και τη μουσική εκπαίδευση. Το νέο ίδρυμα GRAMMY Museum Foundation φιλοδοξεί να γίνει εκπαιδευτικός φορέας αφιερωμένος στη διεύρυνση της ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας της μουσικής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Ντέβιντ Φόστερ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας Verve Records από το 2012 έως το 2016 έχει συνεργαστεί ως παραγωγός με μια πλειάδα καλλιτεχνών, Άλις Κούπερ, Αντρέα Μποτσέλι, Τόνι Μπράξτον, Σελίν Ντιον, Τζένιφερ Λόπεζ, Κένι Ρότζερς, Ροντ Στιούαρτ, Μαντόνα, Chicago, Seal, Ολίβια Νιούτον – Τζον.

Κ. Γιαννίκη , AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: