Το Λονδίνο συνεχίζει να ζει μέσα στον τρόμο: Κτυπήθηκαν πεζοί έξω από τζαμί με αυτοκίνητο




Νέο περιστατικό με όχημα να παρασύρει πεζούς στο Λονδίνο. Ένα μικρό λευκό ενοικιαζόμενο φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στην περιοχή του Finsbury Park στο βόρειο Λονδίνο, στην οδό Seven Sisters, την ώρα που πολλοί μουσουλμάνοι έβγαιναν από το τοπικό τέμενος μετά από τη βραδινή προσευχή για το ραμαζάνι.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εσκεμμένη επίθεση που έχει αφήσει περίπου δέκα τραυματίες. Η εφημερίδα Sun αναφέρεται σε φόβους για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

https://www.youtube.com/watch?v=mR-IzBg0DNE

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο βαν επέβαιναν τρία άτομα, ενώ η Evening Standard αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας επιβαίνων επιτέθηκε στη συνέχεια με μαχαίρι κατά πεζών τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

Ένας εκ των δραστών αδρανοποιήθηκε από τους πολίτες και συνελήφθη από την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, ενώ οι άλλοι δύο πιστεύεται ότι διέφυγαν.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί σε στάση λεωφορείου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο άνδρα που είχε λιποθυμήσει, όταν το φορτηγό έπεσε πάνω τους.

Η αστυνομία κάνει λόγο για «σοβαρό περιστατικό», ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν σπεύσει στο σημείο.

Η Πρωθυπουργός Μέι έκανε λόγο για «τρομερό περιστατικό», ενώ ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών, στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται η περιοχή, δήλωσε «εντελώς σοκαρισμένος».

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ;

ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΖΑΜΙ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: