Το κλείσιμο της υπόθεσης θα ζητήσει από το δικαστήριο το θύμα βιασμού του Ρομάν Πολάνσκι




Σαράντα χρόνια μετά τον βιασμό της σε ηλικία 13 χρόνων από τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, η Σαμάνθα Γκάιμερ θα παρουσιασθεί σήμερα Παρασκευή σε δικαστήριο του Λος Άντζελες προκειμένου να ζητήσει από την αμερικανική δικαιοσύνη να μπει ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση και να κλείσει ο φάκελος.

Η 54χρονη σήμερα Σαμάνθα Γκάιμερ προτίθεται να υποστηρίξει το επιχείρημα του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη, σύμφωνα με το οποίο αυτός έχει ήδη εκτίσει την ποινή του για την εγκληματική πράξη που έγινε το 1977, δήλωσε στο AFP ο δικηγόρος του Πολάνσκι, Χάρλαντ Μπράουν.

«Έρχεται με τον σύζυγό της στο δικαστήριο διότι έχει κουρασθεί από αυτήν την υπόθεση που συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια. Θέλει πια να τελειώνει με όλο αυτό», είπε ο Μπράουν. Ο δικηγόρος ενημέρωσε ήδη τον Πολάνσκι για την τελευταία αυτή εξέλιξη και είπε ότι ο πελάτης του “πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει”.

Εναπόκειται πλέον στον δικαστή να κρίνει εάν το αίτημα της Σαμάνθα Γκάιμερ μπορεί να ληφθεί υπόψη σε αυτήν την υπόθεση που διαρκεί εδώ και 40 χρόνια.

Ο 83χρονος σκηνοθέτης, διάσημος για τις ταινίες το «Μωρό της Ρόζμαρι», «Τες» και την πιο πρόσφατη «Ο πιανίστας», η οποία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2002, κατηγορείται ότι έδωσε ναρκωτικά στη Σαμάνθα Γκάιμερ όταν αυτή ήταν 13 χρόνων και στη συνέχεια τη βίασε στην έπαυλη του Τζακ Νίκολσον στο Λος Άντζελες το 1977.

Kατερίνα Ηλιοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: