“Στην πραγματικότητα ούτε καν του μίλησα”, δηλώνει ο Πούτιν για το δείπνο με τον Φλιν




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μίλησε σχεδόν καθόλου με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν όταν παρακάθισαν σε δείπνο στη Μόσχα το 2015, διαβεβαίωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Οι σχέσεις του Μάικλ Φλιν με τη Μόσχα βρίσκονται στο μικροσκόπιο στις ΗΠΑ με φόντο τις καταγγελίες περί ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Μια φωτογραφία που δημοσιεύεται συχνά όπου απεικονίζεται ο Φλιν να κάθεται δίπλα στο Πούτιν σε ένα δείπνο στάθηκε αφορμή για υπονοούμενα ότι οι δύο άνδρες είχαν στενότερες σχέσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή του NBC News «Sunday Night» με την Μέγκιν Κέλι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε το δείπνο εκείνο ως μια εκδήλωση ρουτίνας.

«Εκφώνησα την ομιλία μου. Κατόπιν μιλήσαμε για κάποια άλλα ζητήματα. Και εγώ σηκώθηκα κι έφυγα. Έπειτα μου είπαν: «ξέρετε ήταν ένας Αμερικανός κύριος, που εμπλέκεται σε διάφορα πράγματα. Εργαζόταν κάποτε στις υπηρεσίες ασφαλείας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αυτό ήταν. Στην πραγματικότητα ούτε καν του μίλησα. Αυτό είναι το εύρος των επαφών μου με τον κύριο Φλιν» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

04/06/2017 20:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: