Στην έδρα του ΟΗΕ το δείπνο του Γκουτέρες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ακιντζί




Στον 38ο όροφο των Ηνωμένων Εθνών, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, θα λάβει τελικά χώρα στις 7 το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα, 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Κύπρου), το δείπνο που παραθέτει ο Αντόνιο Γκουτέρες, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί «για να συζητήσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό και την πορεία προς τα εμπρός».

Στο δείπνο επίσης θα παρακαθίσουν, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε και ένας πρακτικογράφος από κάθε πλευρά, ρόλο που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του ΟΗΕ, θα υπάρξει στην αρχή φωτογραφικό στιγμιότυπο και γίνονται προετοιμασίες για την πιθανότητα δηλώσεων μετά την ολοκλήρωση του δείπνου.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι πρόθεση του Γενικού Γραμματέα δεν είναι να επιβάλει στους δύο ηγέτες τι θα κάνουν, αλλά να ακούσει τις απόψεις τους, τόσο για το πού βρισκόμαστε, όσο και – κυρίως – για τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να φθάσει στη Νέα Υόρκη κοντά στα μεσάνυχτα του Σαββάτου και να αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον το πρωί της Δευτέρας.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ/ΗΠΑ 02/06/2017 06:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: