Συγχαρητήρια Τουσκ σε Μέι, αλλά ζητά “…να μη χαθεί άλλος χρόνος για το Brexit”




Την πρωθυπουργό της Βρετανίας συνεχάρη πριν από λίγο, με επίσημη επιστολή, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η διαπραγμάτευση για το Brexit πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

Στη επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, αναφέρει ότι “η κοινή μας ευθύνη και το επείγον καθήκον μας τώρα είναι να διεξαγάγουμε τις διαπραγματεύσεις για την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το καλύτερο δυνατό πνεύμα, εξασφαλίζοντας τα λιγότερο ενοχλητικά αποτελέσματα για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις χώρες μας μετά τον Μάρτιο του 2019”.

Ο Ντ. Τουσκ σημειώνει στην επιστολή του ότι “το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στο άρθρο 50 της Συνθήκης δεν μας αφήνει χρόνο να χάσουμε. Είμαι απολύτως προσηλωμένος στη διατήρηση τακτικών και στενών επαφών στο επίπεδο μας για να διευκολύνουμε το έργο των διαπραγματευτών”.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι αναμένει επίσης να καλωσορίσει την Τερέζα Μέι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αργότερα αυτό το μήνα, όπου οι 28 θα συζητήσουν μεταξύ άλλων την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια και την άμυνα, το εμπόριο και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 09/06/2017 16:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: