Πλήρης κάλυψη στον Καμμένο από τον Κοντονή για τον ισοβίτη: Επίθεση σε ΝΔ και συμφέροντα




«Υπάρχει μέγα θέμα στη ΝΔ, να υπερασπίζεται επιχειρηματικά συμφέροντα και να ταυτίζεται με τις εφημερίδες που ανήκουν στον κύκλο των συμφερόντων ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία», ανέφερε, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Πολλά ειπώθηκαν για την υποτιθέμενη συνομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Εγώ καταλαβαίνω ότι η ΝΔ είναι σε απόλυτη σύγχυση. Η ΝΔ είχε καταθέσει ερώτηση του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και είχα, μάλιστα, πει ότι θα απαντήσω με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μετά από δύο- τρεις ημέρες, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υποβάλει επίκαιρη ερώτηση. Τι έγινε και μετά από δύο ημέρες κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης επίκαιρη ερώτηση; Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μέγα θέμα να υπερασπίζεστε επιχειρηματικά συμφέροντα και να ταυτίζεστε με τις εφημερίδες που ανήκουν στον κύκλο συμφερόντων ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία. Και λογικά υπάρχουν άνθρωποι και σε εσάς που αντιλαμβάνονται ότι εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε: «Έχουμε δημοσίευση κάποιων διαλόγων. Ξέρετε εσείς αν αυτοί οι διάλογοι έχουν συνέχεια ή είναι προϊόν συρραφής ή ακόμα αν υπάρχει και παρεμβολή; Κανένας δεν το γνωρίζει. Ξέρετε αν γίνανε και σε ποιον χρόνο; Κανένας δεν το γνωρίζει. Γίνεται έρευνα; Γίνεται έρευνα. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η κατάσταση; Ενήργησε η δικαιοσύνη με μεροληψία; Σας ερωτώ. Ενήργησε με μεροληψία; Πουθενά!».

Ειδικότερα για τον υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε:

«Εάν υποτεθεί και αν το πάρουμε ως υπόθεση εργασίας ότι υπήρξε συνομιλία του υπουργού Άμυνας, θα είχατε ένα μέρος δίκιο να λέγατε ότι αυτοδυνάμως ο υπουργός Άμυνας πήρε έναν κρατούμενο τηλέφωνο και τον προέτρεπε να πράξει τα νόμιμα. Εδώ, όμως, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Εσείς τι κάνετε σκοπίμως; Βγάζετε από τον λογαριασμό ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει δώσει μία συνέντευξη σε δημοσιογράφο, στον οποίο παρέχει τη συγκατάθεσή του να τη δημοσιοποιήσει και λέει πολλά πράγματα ενδιαφέροντα, προσέξετε δεν λέω αληθή, μπορεί να είναι και ψευδή. Γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα. Άρα δεν θα διαλέγετε εσείς από την αλληλουχία των γεγονότων όποια σας βολεύουν. Η αλληλουχία των γεγονότων είναι δεδομένη και έτσι θα κριθεί ο καθένας. Σας λέμε, λοιπόν, ότι αυτή η υπόθεση ερευνάται σε όλα τα επίπεδα από τη Δικαιοσύνη. Σας είπα, δε, έχω ενημερωθεί από την κυρία εισαγγελέα όταν ετέθη το θέμα της δικαστικής συνδρομής. Και σας είπε ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης και το υπουργείου Εξωτερικών, για να διασταυρωθούν αυτά τα στοιχεία που έδωσε στην εισαγγελέα ο κρατούμενος. Τι έπρεπε να γίνει; Να πούμε ότι εμείς δεν τα θέλουμε τα στοιχεία; Να μην πλειοδοτούμε σε ρεπορτάζ εφημερίδων που ανήκουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα και έχουν κάθε λόγο να γίνονται αυτά τα πράγματα».

Επίσης, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «και για τη δίκη που τελείωσε και είναι κρατούμενος στις φυλακές ο συγκεκριμένος και άλλοι, έχει ασκηθεί και έφεση από την εισαγγελέα της έδρας και θα εκδικαστούν». «Το πληροφορήθηκα χθες. Δεν ξέρω το περιεχόμενο. Όλα αυτά, λοιπόν, δεν είναι τυχαία με την επίθεση που γίνεται σήμερα στον υπουργό Άμυνας. Σας είπα ότι διεξάγεται η έρευνα, η έρευνα έχει να κάνει και με παρέμβαση της οικονομικής αστυνομίας και του οικονομικού εισαγγελέα. Και αυτά τα πράγματα κάποιους ανησυχούν», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σας είπα, αν ήμουν στη θέση κάποιου που έχει πεποίθηση της αθωότητάς του δεν θα ήταν ανάγκη να ενεργοποιήσω τον φιλικό μου Τύπο. Και να λέω για κοιτάξτε και εκεί; Για κοιτάξτε που πήρε τηλέφωνο ο Καμμένος. Θα περίμενα τη Δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια. Εδώ, όμως, άλλα συμπεράσματα

21/06/2017 17:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: