Ο ρωσικός στρατός ελέγχει την πληροφορία αν σε επιδρομή του σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι προσπαθεί να διαπιστώσει αν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ράκα της Συρίας σκοτώθηκε ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος της αεροπορικής αυτής επιδρομής ήταν μια συνάντηση στελεχών του Ισλαμικού Κράτους, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου, αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την ανακοίνωση του υπουργείου.

“Σύμφωνα με την πληροφορία που τώρα ελέγχεται μέσω διαφόρων διαύλων, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση”, μετέδωσε το RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Ο διεθνής συνασπισμός δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιδρομής της ρωσικής αεροπορίας κοντά στην Ράκα.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Ράιαν Ντίλον δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP): «Σε αυτό το στάδιο, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ελέγχει την πληροφορία σύμφωνα με την οποία κατά την διάρκεια ρωσικής επιδρομής κοντά στην Ράκα είναι πιθανόν ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Στόχος της επιδρομής ήταν συνάντηση στελεχών του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχουμε τώρα μέσω πολλαπλών διαύλων, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ήταν παρών στην συνάντηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

16/06/2017 
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: