Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με τη Γιορτή της Μουσικής




Με την καθιερωμένη πλέον Γιορτή της Μουσικής ξεκινούν την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, (στις 20.00) οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον Κήπο.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο καταξιωμένους καλλιτέχνες, παιδικά χορωδιακά σχήματα και νεανικές ορχήστρες σε ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα με πολυφωνικά παραδοσιακά κομμάτια από όλο τον κόσμο, μουσική δωματίου, έργα για πιάνο, θρησκευτικούς ύμνους και συνθέσεις για κιθάρα.

Στη φετινή Γιορτή της Μουσικής θα εμφανιστούν το σύνολο Santa Barbara Guitar Orchestra, η Χορωδία «Μικρών Μουσικών» του Ωδείου Αθηνών, ο πιανίστας Χρήστος Μαράντος και τα μέλη της Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ειδικότερα, η βραβευμένη Ορχήστρα Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας με τον μαέστρο της και σολίστ της κιθάρας Αλέξανδρο Παπαρίζο προτείνουν στο κοινό ένα μελωδικό ταξίδι στις μουσικές του κόσμου: από το ανδαλουσιανό παραδοσιακό τραγούδι «El Vito» και την «Χαμπανέρα» της Κάρμεν του Μπιζέ μέχρι το κοσμαγάπητο «Libertango» του Πιατσόλλα.

Από το πρόγραμμά τους δεν λείπουν οι διασκευές για κιθάρα μουσικών θεμάτων από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως οι ταινίες «Δρόμοι της φωτιάς» και «Οι πειρατές της Καραϊβικής». Με τους μουσικούς της Ορχήστρας συμπράττει η μετζοσοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου.

Οι παιδικές φωνές του χορωδιακού συνόλου «Μικροί Μουσικοί» του Ωδείου Αθηνών θα αντηχήσουν στον Κήπο, τη μέρα της Γιορτής της Μουσικής, πλημμυρίζοντάς τον με μελωδίες από κοντινές και μακρινές γωνιές της Γης. Οι μικροί χορωδοί θα τραγουδήσουν αποσπάσματα από θρησκευτικά έργα, εβραϊκούς ύμνους, γαλλικά παιδικά τραγούδια, παραδοσιακά κομμάτια από την Τζαμάικα, την Αφρική, την Ελλάδα και την Αγγλία, ενώ θα παρουσιάσουν και ένα μουσικό παιχνίδι από τη Νότια Αφρική.

N.Mπακοπούλου , ΑΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: