Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με θύμα μία αστυνομικό στο Ισραήλ




Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι, η οποία διαπράχθηκε χθες σε μια είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια ισραηλινή αστυνομικός, απειλώντας ότι δεν θα είναι “η τελευταία”.

Σε μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω Διαδικτύου και περιήλθε στην κατοχή του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου στη Βηρυτό, η τζιχαντιστική οργάνωση υμνεί τα “λιοντάρια του χαλιφάτου” τα οποία “επιτέθηκαν εναντίον μιας συγκέντρωσης Εβραίων”, αναφερόμενη στην επίθεση κατά την οποία οι τρεις φερόμενοι ως δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά ισραηλινών αστυνομικών.

Η ενέργεια αυτή “δεν θα είναι η τελευταία”, προστίθεται στην ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το SITE, ένα αμερικανικό κέντρο έρευνας που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των ιστοτόπων των τζιχαντιστών, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για μια επίθεση στο Ισραήλ. Η ισραηλινή αστυνομικίνα, ηλικίας 23 ετών, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σοβαρά τραυματισμένη, υπέκυψε μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους, η οποία διανεμήθηκε αργά το βράδυ μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Telegram, οι τρεις δράστες της επίθεσης οι οποίοι σκοτώθηκαν ήσαν “οι αδελφοί Αμπού αλ Μπάρα αλ Μακντίσι, Αμπού Χάσαν αλ Μακντίσι και Αμπού Ράμπα αλ Μακντίσι”.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, ο Γιοράμ Χαλεβί, δήλωσε χθες ότι οι δράστες ήσαν Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη.

Δεν βρέθηκε σχέση μεταξύ των Παλαιστινίων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ και οποιασδήποτε ένοπλης οργάνωσης

Δεν διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ των τριών Παλαιστινίων που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στην Ιερουσαλήμ και οποιασδήποτε οργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία, μετά την ανάληψη της ευθύνης για την παλαιστινιακή επίθεση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

“Ήταν ένας τοπικός πυρήνας. Επί του παρόντος δεν έχει βρεθεί καμιά ένδειξη ότι τελούσε υπό την καθοδήγηση τρομοκρατικών οργανώσεων, ούτε διαπιστώθηκε οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση”, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούμπα Σίμρι.

Και ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις διέψευσαν ότι η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκε μια αστυνομικός, πραγματοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

17/06/2017
ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – AFP – Reuters
Λίβανος/Βηρυτός – Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: