Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει στρατηγική και σχέδιο, είπε ο Βασίλης Κικίλιας




Με επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι από τη χθεσινή εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο «αποδεικνύεται ότι δεν είχε και δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε σχέδιο, αλλάζει θέσεις».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ενημέρωση του ελληνικού λαού για το χρέος. Ο λαός και οι βουλευτές είναι στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει καθαρή θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο θέμα του χρέους, καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση και φόρτωσε όλο τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει συνέπεια να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι η κυβέρνηση, χωρίς να έχει πετύχει τους στόχους της, έχει φέρει τέταρτο, αχρείαστο μνημόνιο και υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην οικονομία με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα» που δέχθηκε. «Η ΝΔ έχει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την ρύθμιση του χρέους που θα μπορούσε να είναι εθνική θέση», πρόσθεσε.

Για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας θα πάρει ό,τι του δώσουν για να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Όμως, οι έκτακτες καταστάσεις και τα προβλήματα των πολιτών απαιτούν σχέδιο σε όλους τους τομείς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ασφάλεια των πολιτών και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό βρέθηκε σήμερα στη Λέσβο, όπου συνομίλησε με πολίτες, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Σε λίγο θα είναι στο Αμύνταιο. Προχθές είχε στο επίκεντρο της δράσης του τα προβλήματα της εγκληματικότητας.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι κλεισμένος στο Μαξίμου δίχως επαφή με τα προβλήματα και την πραγματικότητα των πολιτών. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα γιατί είναι εγκλωβισμένος στην ιδεολοηψία και τις εσωκομματικές ισορροπίες».

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στον χώρο της Παιδείας λέγοντας ότι ο νόμος Τσίπρα-Γαβρόγλου φέρνει την Παιδεία πολλές δεκαετίες πίσω. «Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε χώρους ανομίας και συνεχούς υποβάθμισης. Η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους που είχε θέσει», υπογράμμισε.

Επίσης, έκανε αναφορά στην επέτειο της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ: «Σήμερα, 30 χρόνια από την επική επιτυχία του ευρωμπάσκετ, η ΝΔ ενυθυμείται, τιμά και σέβεται το μεγάλο έπος που έκανε υπερήφανους και ένωσε όλους τους Έλληνες».

Ερωτηθείς για τη γαλλική πρόταση που θα κατατεθεί στο Eurogroup, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Η θέση επισήμως δεν έχει διατυπωθεί πουθενά, υπάρχει μόνο με διαρροές από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Πριν από μερικές ημέρες, όμως, είχε άλλη θέση. Τι ισχύει; Όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα από το Eurogroup θα τοποθετηθούμε».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι υπάρχει σύγχυση στην κυβέρνηση: «Υπάρχουν διαρροές ότι ο ένας υπουργός αδειάζει τον άλλο, ότι επίκειται ανασχηματισμός, ότι αδειάζεται ο υπουργός Οικονομικών, όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει συνέπεια και σοβαρότητα».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Θεόδωρου Φορτσάκη περί διάλυσης της αστυνομίας από την συμμετοχή των αστυνομικών στο gay pride παρατήρησε:

«Ο κ. Φορτσάκης εξέφρασε προσωπικές απόψεις, για τη ΝΔ ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι προσωπική υπόθεση και δικαίωμα του καθενός. Η ΝΔ εκπροσωπήθηκε στο gay pride».

Τέλος, αναφορικά με τη δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα ότι «ο θάνατος του 11χρονου στο Μενίδι ήταν “στραβή”», τόνισε: «Η απώλεια ζωής δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόσο φτηνές κουβέντες, ελπίζω ο κ. Μπαλάφας να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη».

4/06/2017 13:04
Σπύρος Γκουτζάνης, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: