Νεκρή η εγκλωβισμένη στα ερείπια κάτοικος του χωριού Βρισά: Ολοκληρωτική η καταστροφή του




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Νεκρή ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά (στις 8:20 το βράδυ) η εγκλωβισμένη στα ερείπια 45χρονη γυναίκα. Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί.

Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούσαν εκεί, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκλωβισμένη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στα ερείπια του σπιτιού της η Ελένη Βαλελή. Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στράτης Κυτέλης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ότι τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν επικοινωνία με τη γυναίκα.

Από την στιγμή που οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν τραυματισμένο με κατάγματα στα πόδια τον Γεώργιο Βαλελή, σύζυγο της αγνοούμενης γυναίκας, γνώριζαν ότι η γυναίκα είναι εγκλωβισμένη στα χαλάσματα του σπιτιού της.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: «Πρώτιστη ανάγκη η ασφάλεια των πολιτών που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση. Η σκέψη και το ενδιαφέρον μας αυτές τις ώρες, είναι στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση», έγραψε προ ολίγου στο Facebook o Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Αν και έχει μια σειρά από συναντήσεις σήμερα με ξένους επισκέπτες, ο κ. Τσίπρας είναι σε ανοικτή γραμμή με το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων, που λειτουργεί από τη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός 6,1 ρίχτερ λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα στη Λέσβο.

Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρισά στη νότια πλευρά της νήσου έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας.

Ακόμα και τα λίγα οικήματα που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό. Ήδη, έχουν αρχίσει να στήνονται σκηνές στο γήπεδο του χωριού Πολιχνίτου, αλλά και να διατίθενται δωμάτια στο χωριό Βατερά για τους άστεγους σεισμοπαθείς της Βρισάς

Επιβεβαιώνεται, όμως, ότι υπήρχαν εκεί τραυματίες που μεταφέρθηκαν αρχικά σε Κέντρο Υγείας κοντινού χωριού, και από εκεί στο κεντρικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νησιού, Μυτιλήνης. Το ΚΥΠΕ πληροφορείται ότι από αυτούς τους τραυματίες, εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση.

Στη Χίο, όπου επίσης έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός, δεν καταγράφεται κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Το ίδιο και στα γειτονικά Ψαρά και τις Οινούσες.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Αθήνα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος δήλωσε προ ολίγου ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: