Νέα τρομοκρατική ενέργεια στο Λονδίνο ή τυχαίο περιστατικό; Αρκετοί τραυματίες έξω από τζαμι




Ένα φορτηγό κτύπησε μία ομάδα πεζών έξω από ένα τζαμί στο Λονδίνο, τραυματίζοντας πολλούς εξ αυτών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο χώρο του περιστατικού. Σύμφωνα με πηγές υπάρχουν και νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά θύματα. Τουλάχιστον έξι άτομα βρίσκονται ακίνητα στο έδαφος είπαν αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.

Το περιστατικό συνέβη στη Seven Sisters Road κοντά στο τζαμί του πάρκου Finsbury λίγο μετά τα μεσάνυχτα (΄βρα Λονδίνου).

Σύμφωνα με την εφημεριδα Telegraph το περιστατικό συμβαίνει λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου, όπου τρεις εξτρεμιστές του ISIS οδήγησαν ένα φορτηγάκι σε μια ομάδα ανθρώπων προτού σκοτωθούν από αστυνομικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=mR-IzBg0DNE

Οι αστυνομικοί δεν επιβεβαιώνουν ακόμα εάν πρόκειται για νέα τρομοκρατική ενέργεια ή ένα τυχαίο συμβάν, διότι μάρτυρες δήλωσαν ότι ο οδηγός του φορτηγού φάνηκε να έχασε τον έλεγχο πριν κτυπήσει τους πεζούς.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν αυτοί που χτυπήθηκαν από το όχημα ήταν μουσουλμάνοι που εγκατέλειπαν εκείνη τη στιγμή το τζαμί εορτάζοντας το ραμαζάνι.

Μία μάρτυρας είπε ότι είδε αστυνομικούς να προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τους τραυματίες μέχρι να φτάσουν τα νοσοκομειακά αυτοκίνητα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: