«Μην τους τιμωρήσετε, γουστάρουμε να ερχόμαστε εδώ και να κερδίζουμε», δήλωσε ο Γιαννακόπουλος




Αμέσως μετά το θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος Ελλάδας της Ιστορίας του, ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε από τα τα αποδυτήρια με νόημα…

«Δείξαμε χαρακτήρα και ψυχή. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει και τα δύο προηγούμενα στο ΣΕΦ και σήμερα δεν γινόταν αλλιώς. Ηρθαμε αποφασισμένοι και κερδίσαμε. Ελπίζω να μην εφαρμοστεί ο αθλητικό νόμος και να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν γιατί γουστάρουμε να ερχόμαστε εδώ και να κερδίζουμε», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην κάμερα του OTE ΤV.

Πασκουάλ: «Τους κάναμε όλους χαρούμενους απόψε»

Στη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό του από την Φενερμπαχτσέ στην Euroleague, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «πράσινους» με break στο ΣΕΦ.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού», είπε αρχικά ο Καταλανός και συνέχισε:

«Παίξαμε εξαιρετικά απόψε, κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και όλοι οι φίλαθλοί μας είναι χαρούμενοι αυτή τη στιγμή. Δευτερευόντως είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες, ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για όλους. Δουλέψαμε εξαιρετικά κάθε μέρα, είχαμε αυτή την κακή στιγμή στην EuroLeague, αλλά τελειώσαμε τη χρονιά με το πρωτάθλημα. Στο φινάλε, πιστεύω ότι ήταν μια εξαιρετική σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο, όσους δουλεύουν καθημερινά σε αυτή την ομάδα, για την προσφορά τους. Τους κάναμε όλους χαρούμενους απόψε. Θέλω να πω στον Ολυμπιακό συγχαρητήρια για τη χρονιά που έκανε, ήταν εξαιρετικά αυτά που έκανε. Στο τέλος όμως μόνο μια ομάδα κερδίζει. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, για τη δουλειά που έκανε. Όσον αφορά το παιχνίδι, μετά τα πρώτα πέντε – έξι λεπτά που ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα, είχαμε τον έλεγχο. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα, και αξίζαμε τη νίκη, να πάρουμε τη νίκη με αυτόν τον τρόπο».

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό: «Είχαμε στο μυαλό μας, κάθε πιθανότητα για το παιχνίδι, κάθε ενδεχόμενο. Υπήρχε δεύτερο πλάνο, αν τα τρίποντα του Ολυμπιακού ήταν εύστοχα, αλλά δεν θα σας το πω τώρα, παρότι έχει τελειώσει το παιχνίδι. Η άμυνα που θέλαμε λειτούργησε, κι έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξει κάτι».

Για το πως συγκεντρώθηκε η ομάδα μετά τον αποκλεισμό στην EuroLeague: «Είχαμε μια δύσκολη στιγμή, αλλά κανείς δεν περιμένει ότι θα είναι εύκολη η χρονιά. Χάσαμε στους προημιτελικούς, γιατί παίξαμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα. Είχαμε προβλήματα μετά τον αποκλεισμό, τα οποία προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε. Ήταν δύσκολο, αλλά ως προπονητές αυτό έπρεπε να κάνουμε. Να μην κλαίμε, αλλά να βρούμε τρόπους για να φτιάξουμε την κατάσταση και να κλείσουμε τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το πως τελείωσε η χρονιά για εμάς. Παιχνίδι με το παιχνίδι φαινόμασταν καλύτεροι. Είχαμε δύο ευκαιρίες προηγουμένως, δεν τα καταφέραμε. Κερδίσαμε τον τελευταίο αγώνα και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

— Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ απο την ομάδα του συλλόγου. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός συγχαίρει θερμά την ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού για ακόμα μία κατάκτηση Πρωταθλήματος. Η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας χάρισε στα εκατομμύρια φιλάθλων του Παναθηναϊκού ακόμα μια μεγάλη επιτυχία. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού σύσσωμη πανηγυρίζει το 36ο Πρωτάθλημα στο μπάσκετ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: