Μαζική τροφική δηλητηρίαση στον τουρκικό στρατό: Στο νοσοκομείο 700 στρατιώτες!




Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρείας τροφοδοσίας που προμήθευσε φαγητό σε ένα στρατώνα, προκαλώντας τροφική δηλητηρίαση σε περισσότερους από 700 στρατιώτες σε μια υπόθεση που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης στη χώρα, για την ελλιπή φροντίδα των αρχών στους στρατιώτες.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Ρότα Γεμεκτσιλίκ, που προμήθευσε τα εν λόγω γεύματα σε μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Μανίσα στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας συνελήφθη στην Άγκυρα και προφυλακίστηκε, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πέρα από τον διευθύνοντα σύμβουλο, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, περίπου 40 άτομα συνελήφθησαν, μετά την διακομιδή σε νοσοκομείο 731 στρατιωτών την Παρασκευή το βράδυ, οι οποίοι υπέφεραν από στομαχικούς πόνους και ζαλάδες αφού έφαγαν τα εν λόγω γεύματα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν στρατιώτες να σφαδάζουν από τους πόνους σε χώρους του νοσοκομείου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης καθώς το συγκεκριμένο στράτευμα εμπλέκεται σε μάχες στα νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και στα βόρεια της Συρίας.

Αρκετοί αντίπαλοι του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση για ελλιπή φροντίδα των μελών των ενόπλων δυνάμεων. Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης, ο υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε τους νοσηλευόμενους στρατιώτες.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Στις 24 Μαίου, στον ίδιο στρατώνα, σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό, που κόστισε την ζωή ενός στρατιώτη. Συνολικά 200 στρατιώτες έπεσαν θύματα τροφικής δηλητηρίασης εκείνη την ημέρα που προκλήθηκε από βακτήρια σαλμονέλας.

Μετά το δεύτερο κρούσμα, η στρατιωτική βάση στην Μανίσα ακύρωσε το συμβόλαιο με την εταιρεία Γεμεκτσιλίκ και το κυβερνείο της επαρχίας ανέλαβε τις υπηρεσίες τροφοδοσίας των στρατιωτών.

21/06/2017 17:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: