Μαρτυρίες για εγκλωβισμένους που πηδούν απο τον φλεγόμενο πύργο του Λονδίνου




Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 27 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αριθμός ανθρώπων λαμβάνει ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς από την φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κτίριο. Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες. Ούτε επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι εγκλωβισμένοι ένοικοι πήδηξαν από τους φλεγόμενους πύργους.

https://www.youtube.com/watch?v=lVI2D_FFMms

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή (Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

“Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου,” σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με το BBC ε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στη 01: 00 τα ξημερώματα σε πύργο 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο.

Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters:
Αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχουν τραυματιστεί από την φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε πύργο 27 ορόφων με διαμερίσματα που βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου έχει κινητοποιηθεί με περισσότερους από 200 πυροσβέστες και 40 οχήματα που βρίσκονται στο σημείο καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που κατακαίει τον πύργο από κάτω προς τα επάνω.

Πρόκειται για τον πύργο ( Grenfell Tower) που βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στο δυτικό Λονδίνο.

Μερικοί ένοικοι έχουν εγκλωβιστεί από την φωτιά στον πύργο, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούσαν βοήθεια από τα παράθυρα των ορόφων που βρίσκονταν πιο πάνω, καθώς η φωτιά εξαπλώνονταν σύμφωνα με αναφορές βρετανικών ΜΜΕ, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αυτές.

“Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια τραυματισμούς, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου” δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά παραμένει άγνωστη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: