Κόντρα Κοντονή-Άδωνι στη Βουλή για επικοινωνία Καμμένου με ισοβίτη για ναρκωτικά




Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, να επαναλαμβάνει ότι θα περιμένει τα πορίσματα της έρευνας που διατάχθηκε για το τι συνέβη στη φυλακή, και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, να τον εγκαλεί ότι επιβεβαίωσε πως υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, συνεχίστηκε στην Ολομέλεια η αντιπαράθεση για την υπόθεση.

«Όχι μόνον επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα, αλλά εισπράξατε και το χειροκρότημα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ όταν είπατε “να μην του πούμε μπράβο που του τηλεφώνησε για να τον προτρέψει να πει την αλήθεια;”. Αν αυτό δεν είναι επιβεβαίωση τι είναι; Δεν θα μας τρελάνετε εδώ», είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τον κ. Κοντονή.

Εξάλλου, διερωτήθη γιατί υπήρξαν τρία τηλεφωνήματα και τόσα μηνύματα από τον Πάνο Καμμένο «ήταν για να τον προτρέψουν;» και ζήτησε να πληροφορηθεί εάν δέχθηκε την εισαγγελέα ο ίδιος ο κ. Κοντονής στο γραφείο του και για ποιον λόγο.

«Εγώ θα αναμένω τη δικαστική έρευνα και την έρευνα που έχω ήδη διατάξει στη φυλακή για το τι συνέβη, αν παραβιάστηκε ο Κανονισμός και πώς επικοινωνούσε ένας κρατούμενος, ενδεχομένως ώρες εκτός επιτρεπτού ωραρίου, με έναν πολίτη -δεν με ενδιαφέρει αν ήταν ο υπουργός Άμυνας- και θα αποδοθούν ευθύνες. Όλα θα τα δείξει η έρευνα», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Εγώ δεν ξέρω, όπως και κανένας, αν είναι συρραφή συνομιλιών, σε τι χρόνους έγιναν κ.λπ. Αλλά αν κάποιος έχει προτρέψει να πει την αλήθεια θα τον κατηγορήσει ένας άνθρωπος στον κόσμο; Δεν θα κάνατε το ίδιο κ. Γεωργιάδη; Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη και λέει και ονόματα ότι ένα άλλο κύκλωμα πληρώθηκε με 900 κιλά ηρωίνη. Επ’ αυτών να εστιάσετε την προσοχή σας. Κριτική να κάνετε, αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι είναι αρνητικές προτροπές όταν ζητεί κάποιος να σπάσει ένα κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής.

21/06/2017 15:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: