Στόχος της Κατερίνας Στεφανίδη στην Πάτρα το πανελλήνιο ρεκόρ: Ελάτε στο γήπεδο…




Έκκληση στους φιλάθλους της Πάτρας να παρακολουθήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17-18/6) στο Παμπελοπονησιακό στάδιο τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών, απηύθυναν οι αθλητές και αθλήτριες μαζί με την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ομοσπονδίας, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Παραβρέθηκαν, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, η σπρίντερ Μαρία Μπελιμπασάκη, ενώ τους άνδρες συναθλητές τους εκπροσώπησαν οι Πάρης Μπατζάβαλης (ακοντισμός), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία). Παρόντες ήταν από το ΣΕΓΑΣ, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δημάκος και ο επικεφαλής προπονητής της ομοσπονδίας Γιάννης Κουτσιώρας.

«Θέλω να καλέσω τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες στην Πάτρα αφού, δυστυχώς, στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Ελπίζω να υπάρξουν και καλές καιρικές συνθήκες ώστε να γίνουν εξαιρετικοί αγώνες. Στόχος μου στην Πάτρα είναι το πανελλήνιο ρεκόρ και ανάλογα με τις συνθήκες δεν αποκλείεται να βάλω τον πήχη και στα 5.07 για το παγκόσμιο ρεκόρ, όπως στη Ρώμη. Το μειονέκτημα για μένα είναι ότι λειτουργώ καλύτερα με συναγωνισμό και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πρέπει να περιμένω αρκετή ώρα για να κάνω άλματα. Οι διασκελισμοί για τα άλματά μου θα είναι 16 και με κανονικά κοντάρια, αφού δοκίμασα στους 18 στη Φιλοθέη, αλλά διαπίστωσα ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην ταχύτητα και στην τεχνική. Στη Ρώμη, στα 5.07μ δεν έκανα πολύ καλά άλματα, αφού “έψαχνα” τον πήχη, αλλά είμαι χαρούμενη που έκανα τρία άλματα. Ήταν ένα βήμα μπροστά», είπε η Στεφανίδη.

«Πιστεύω ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό και θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε καλούς αγώνες πριν την κρίσιμη διοργάνωση στη Λιλ. Έχω σταματήσει να σκέπτομαι τα 22 δευτερόλεπτα. Αν εστιάσω την προσοχή μου στην κούρσα και στην τεχνική μου μπορώ να τρέξω πολύ γρήγορα. Καλώ τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες», είπε η Μαρία Μπελιμπασάκη που πρόσφατα έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο του Λονδίνου, όταν τερμάτισε στο Άργος Ορεστικό σε 23.00 στα 200μ.

Ο Πάρης Μπατζάβαλης είπε: «Ο κόσμος να είναι στο στάδιο. Ελπίζω να βγάλω μια μεγάλη επίδοση και να είμαι και εγώ στην ομάδα για το Παγκόσμιο. Πιστεύω ότι θα βγουν μεγάλες βολές, αν είναι στον αγώνα και ο Γιάννης Κυριαζής (σ.σ. αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού) ο συναγωνισμός που θα υπάρχει θα λειτουργήσει σωστά».

Με το παράπονο ότι δυστυχώς οι αγώνες της σφυροβολίας δεν γίνονται μέσα στο κυρίως στάδιο για να τους παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Κώστας Αναστασάκης: «Θα προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει πρώτα στο προπονητήριο του Λαδόπουλου και μετά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Μακάρι να μας αφήσουν να ρίξουμε στον τελικό μέσα στο στάδιο, γιατί δεν είναι σωστό να μην παρακολουθήσουν την σφυροβολία οι φίλαθλοι».

Ο Βασίλης Σεβαστής καλωσόρισε στη συνέντευξη Τύπου τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους «τέσσερις ελπιδοφόρους Έλληνες αθλητές», όπως τους αποκάλεσε, και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια κα επίτευξη των υψηλών στόχων τους στην ενδιαφέρουσα αγωνιστικά σεζόν που ξεκίνησε. «Τον πρώτο λόγο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν τα σωματεία και οι αθλητές, ενώ είναι αφιερωμένο στα 120 χρόνια του ΣΕΓΑΣ που είναι και ιδρυτικό μέλος της IAAF. Οι συμμετοχές στη διοργάνωση θα ξεπεράσουν τις 750, αφού έχουν δηλωθεί 470 αθλητές και 316 αθλήτριες. Στην Πάτρα θα έχουμε καλούς αγώνες με υψηλές επιδόσεις και με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για την συμμετοχή της εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων της Λιλ που ακολουθεί», είπε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ.

Ο Γιάννης Κουτσιώρας είπε από την πλευρά του: «Από την αρχή της χρονιάς έχουμε θέσει τρεις μεγάλους στόχους. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, το Ευρωπαϊκό ομάδων στη Λιλ και το Παγκόσμιο του Λονδίνου. Μέχρι τώρα οι αθλητές και οι προπονητές ανταποκρίθηκαν θετικά. Στο Πανελλήνιο της Πάτρας θα είναι παρόντες όλοι οι αθλητές και αθλήτριες και μάλιστα σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουν επιστρέψει στη χώρα μας και οι αθλητές που σπουδάζουν και γυμνάζονται στις ΗΠΑ και μοναδική απούσα θα είναι η Αλεξία Πάππας η οποία είναι τραυματισμένη. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Κυριαζής, αλλά μέχρι αύριο θα γνωρίζουμε αν καταφέρει να συμμετάσχει. Από την Πάτρα θα βγει η εθνική ομάδα για τη Λιλ, που θα έχει στόχο να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του στίβου στη Ευρώπη. Για τα μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού, στοχεύουμε στη συμμετοχή 30-32 αθλητών στο Ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων, σε 17-18 στο Ευρωπαϊκό Νέων και σε αντίστοιχο αριθμό για το Παγκόσμιο του Λονδίνου».

Χρήστος Μουρδουκούτας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: