Κανένα ρουσφέτι δεν μου ζήτησαν, Καραμανλής και Τσίπρας, δηλώνει ο Ανδρέας Μαρτίνης




Στη συνέχεια της σημερινής εξέτασης του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον χώρο της Υγείας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς ζήτησε από τον κ. Μαρτίνη να ξεκαθαρίσει γιατί ανέφερε το υπουργείο Ανάπτυξης και τα ονόματα των τότε υπουργών κ.κ. Χατζηδάκη και Μηταράκη.

Ο κ. Μαρτίνης απάντησε με ερώτηση: «Τι δουλειά είχε το υπουργείο Ανάπτυξης σε θέματα του υπουργείου υγείας;» και συνέχισε: «Θα σας παραπέμψω στην αλληλογραφία που πρέπει να είναι στη δικογραφία των διαπραγματεύσεων επί υπουργού υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, που διαπραγματευόταν το υπουργείο Ανάπτυξης το νοσοκομείο.»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία απευθυνόμενη προς τον Ανδρέα Μαρτίνη επισήμανε ότι «σε όλες του τις τοποθετήσεις αναφέρεται στις κοινωνικές του σχέσεις με πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι ως εκ τούτου, «ο Μαρτίνης ήταν προνομιακός συνομιλητής του τότε πολιτικού συστήματος».

Επίσης αναφέρθηκε και στη ρήση του κ. Μαρτίνη «ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τα λιγότερα ρουσφέτια» και ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» να ονοματίσει ποιοι είναι οι πολιτικοί που του ζητούσαν συγκεκριμένα ρουσφέτια διορισμών και νοσηλίων.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης απήντησε να ζητήσει η Επιτροπή το ημερολόγιο τής τότε γραμματέως του Ειρήνη Δαγκωνάκη «(εάν δεν το έχουν πάρει αυτοί που διόρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης), όπου εκεί είναι γραμμένα» και αρνήθηκε να πει ονόματα, παρά την πίεση της κ. Καββαδίας με το πρόσχημα ότι «δεν μπορεί να πει επιλεκτικά ονόματα».

Ωστόσο διευκρίνισε εκ νέου ότι «όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί πλην Καραμανλή και Τσίπρα» είχαν ζητήσει ρουσφέτια με λιγότερα του Αντώνη Σαμαρά που ζητούσε θεσμικά προς όφελος της Πύλου, ενώ απήντησε ότι «όλοι οι πρώην υπουργοί Υγείας του ζητούσαν ρουσφέτια».

Στη συνέχεια η κ. Καββαδία ζήτησε από τον κ. Μαρτίνη να πει αν υπάρχει σχέση μεταξύ της απόφασης Λοβέρδου να αποσύρει τη μήνυση στο Βγενόπουλο σχετίζεται με την απόφαση να δοθεί το νοσοκομείο στην εταιρεία Ημιθέα για να λάβει την απάντηση «ναι συσχετίζεται».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας ρώτησε τον Ανδρέα Μαρτίνη «αν εκτιμά ότι το υπουργείο Υγείας από το 2009 και μετά νοιαζόταν να σωθεί το νοσοκομείο ή αντίθετα να έχει την κατάληξη που είχε» για να λάβει την απάντηση πως τα «όσα έγιναν, έγιναν για να απαξιωθεί το νοσοκομείο». Ο κ. Μαρτίνης προσέθεσε ότι «κάθε τι που θα βοηθούσε το Ντυνάν να ορθοποδήσει τορπιλίζονταν και από ανθρώπους εντός Ντυνάν και εκτός».

Επίσης, ο κ. Μάρδας ρώτησε «αν υπήρχε παρέμβαση στο Ντυνάν, από το υπουργείο επί Λοβέρδου μέσω του συμβούλου του κ. Λιαρόπουλου, ο οποίος όπως δήλωσε ο κ. Μαρτίνης αμοιβόταν με 20.000 ευρώ το μήνα από το Ντυνάν» για να εισπράξει την απάντηση «ναι». Τέλος ο κ. Μαρτίνης επανέλαβε ότι «η πρώτη λαίλαπα ακούει στο όνομα Λοβέρδος και συνεχίστηκε επί Γεωργιάδη-Βορίδη».

14/06/2017 16:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: