Υπονομεύει ήδη τη Γενεύη η τουρκική πλευρά; Για όλα φταίνε οι Ελληνοκύπριοι, λέει σύμβουλος Ακιντζί




Στόχος της τ/κ πλευράς είναι να υπάρξει θετική κατάληξη στη Γενεύη, δήλωσε η σύμβουλος του Ακιντζί για πολιτικές υποθέσεις και ιστορικά θέματα, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί, η οποία διατύπωσε σειρά επικρίσεων για την ε/κ πλευρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «προεδρικού», η κ. Σαμανί μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι μια αποτυχία στη Γενεύη θα αποδυναμώσει περαιτέρω την πίστη σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο μεταξύ των κοινοτήτων.

Επέκρινε παράλληλα το ε/κ εκπαιδευτικό σύστημα, λέγοντας πως οι επόμενες γενεές δεν προετοιμάζονται για το ομοσπονδιακό μέλλον, λόγω του ότι η ε/κ πλευρά δεν πιστεύει αρκετά σε αυτό.

Είπε επίσης ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν προχώρησαν λόγω της φοβίας της ε/κ πλευράς σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Έκανε επίσης λόγο για μονομέρειες ενέργειες της ε/κ πλευράς στα θέματα της ενέργειας που “δηλητηριάζουν το κλίμα”, ενώ είπε ακόμη ότι είναι εφικτή η δημιουργία φόρμουλας που θα παρέχει το αίσθημα ασφάλειας σε όλες τις πλευρές.

Ως προς την άσκηση Κύπρου-Ισραήλ, η κ. Σαμανί είπε ότι προκαλεί ανησυχία, ενώ αναφέρθηκε και στις συναφείς επικρίσεις από την πλευρά του ΑΚΕΛ.

ΚΥΠΕ – Οντούλ Ασίκ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/06/2017 21:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: